Aika: 10.1.2016 19.00
Paikka: Lapuan Urheilutalo
Sarja: Pohjanmaa, 3. divisioona 2015-2016

FBC Remix - Nibacos II 4-3:

Illan päätöspelissä Remixiä vastaan asettui edellisturnauksen tapaan Nibacos II, joka tarjosi pelillisesti vaikeamman vastuksen kuin edellinen. Remix aloitti hanakammin, mutta Nibacos oli jatkuvasti vaarallinen nopeiden vastahyökkäystensä ansiosta, eritoten nopeiden hyökkääjiensä ansiosta. Tästä tulikin esimakua heti aluksi, kun Remixin pyörityksen jälkeen Nibacos siirtyi ajassa 3.14 0-1 johtoon. Remix sai värkättyä hyviä ja selkeämpiä tilanteita kuin avausottelussa, mutta vedot suuntautuivat useasti kuitenkin niukasti maalin ohi. 1-1 tasoitusmaalista Remixille vastasi pörssikärjessä taisteleva Mahlamäki, syötön maaliin tarjosi jälleen Matkala. Nibacos pääsi kuitenkin iskemään vielä kerran ennen erätaukoa kuin varkain, kun ajassa 13.28 joukkue siirtyi 1-2 johtoon Tromparin epäonnistuttua maalin takaa avaussyötössään, joka jäi Nibacos pelaajan lapaan Remixin maalin edessä, josta vastustaja viimeisteli tylysti.

Toisessa erässä kumpikaan joukkue ei kyennyt maalintekoon, kun molemmissa päissä maalivahdit suorittivat leiviskänsä kunnialla. Kupletin juoni pysyi kuitenkin samana. Remix piti enemmän palloa, loi mukavasti tilanteita, mutta viimeistely ontui. Nibacos sai parhaat tilanteensa vastaiskujen kautta, mutta Laine ei suostunut päästämään palloa selkänsä taakse.

Päätöserään Remix lähti päättäväisesti eikä tappioasema lannistanut joukkuetta. Helpottavasta tasoitusosumasta vastasi jälleen neljän minuutin pelin jälkeen Kangas ja syötön maaliin saalisti Mahlamäki. Remix sai maalista lisää energiaa, mutta lisämaaleja ei meinannut syntyä millään. Myös Nibacos sai muutamia paikkoja, mutta pääasiassa peli pyöri vahvasti Nibacoksen päädyssä Remixin vahvan karvauksen ansiosta. Lopulta Remix sai vihdoin johtomaalinsa, kun viisi minuuttia ennen loppua Trompari paikkasi aiemman virheensä upeasti ja iski siniviivan tuntumasta 3-2 johto-osuman, syöttäjänä maalissa toimi Latvakoski. Johtomaali ei kuitenkaan Remixin otteisiin liikaa vaikuttanut, vaan joukkue jaksoi raataa energisesti loppuun asti. Tästä osoituksena oli Remixin 4-2 maali, josta vastasi jälleen hyvän turnauksen pelannut Killinen, joka iski tässäkin turnauksessa yhden maalin. Pelikellossa oli jäljellä reipas minuutti ja peli tuntui jo ratkenneen, mutta Nibacos pääsi vielä iskemään kuin varkain 20 sekunttia ennen loppua 4-3 kavennuksen. Remix ei kuitenkaan antanut tämän jälkeen vastustajalle mahdollisuutta vaan otti pisteet kotiin kypsän esityksen jälkeen.