SB Vaasa - B-pojat (03-04) Kausi 2020-21 (1 - 5)

Paikka: Qmax Arena Nurmo
Sarja: D1-pojat-pm-alueloppuhuipentuma

Finaali

SB Vaasa vs FBC Remix

Pukukopissa pojilla oli leppoisa fiilis ja finaaliin pääsy sai joukkueen itsetunnon kohoamaan. Itse pelikin lähti luottavaisesti liikkeelle ja Remix rohkeasti toteutti sovittua pelisuunnitelmaa. Poikien otteet olivat varmoja eikä hätäilyille annettu sijaa. Kaksinkamppailuissa väännettiin vahvasti ja taistellen Remix otti otetta pelistä. Heti alkuun saatiinkin muutama makoisa paikka, mutta avausosumaa ei vielä nähty. Myös Hankonen maalissa oli kaivanut itsestään soturin, joka kilvellään torjui useita vetoja. Jopa niin hyvin, että merkkautti itsensä syöttäjäksi avausmaaliin. Aleksi heitti loistavan avauksen Konstalle, joka oli laidalta spurtannut kovaan vauhtiin. Loistavilla harhautuksilla Konsta vei niin pakin kuin maalivahdinkin sivuun ja avasi maalihanat. Poikien peli vapautui selvästi maalista ja pelin rakentelu oli kerrassaan upeaa katseltavaa. Loppuerä oli tasaisempaa vääntöä, eikä lisäosumia nähty.

Pojat keskenään olivat päättäneen ratkaista pelin heti erän alusta. Reilun minuutin jälkeen Juuso syötti vaparista Tuukalle, jonka kaareva veto osui vastustajaan ja kimposi tästä maaliin. Vain hetki tästä, kun Remix juhli jälleen vaparista hyvällä yhteistyöllä. Niko teki pienen siirron, josta Einari tärytti pallon etukulmasta sisään Rikun tehdessä loistavasti maskia maalivahdille. Löysäilyyn ei tässä kohdin lähdetty, sillä Vaasan tiedettiin iskevän vielä kovaa. Olihan nyt kyseessä Pohjanmaan herruus. Vaasa haki kavennusta raivoisalla tulituksella, mutta pojat olivat päättäneet viedä pokaalin Isoonkyröön. Yksi toisensa jälkeen Vaasalaisten vedot jäivät joko torsoiksi, pysähtyivät musta-oranssiin muuriin tai jäivät Hankosen näppeihin. Ylivoimallakaan he eivät maalia onnistuneet tekemään. Laukaukset erässä päätyivät Vaasalle 25-10, joista yli puolessa Remix pelaaja oli esteenä. Tämä kertonee poikien uhrautuvasta pelaamisesta ja taistelutahdosta.

Vahvan pelaamisen ja selvän johdon vuoksi poikien mieli näytti jo suuntautuvan mestaruuteen, mutta valmennusduo pysyi tiukkana patistaen poikia vääntämään loppuun asti. Joukkue piti oman pään puhtaana eikä lähtenyt tekemään riskialttiita hyökkäyksiä ja noudattivat saamiaan ohjeita. Vaasa murjoi hurjasti Remixin muuria, joka ei hievahtanut vaan seisoi vakaasti oman maalin suojana. Samoin teki myös Hankonen, joka ansaitusti valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Omalla ylivoimallaan Remix ei lisäosumia saanut, vaikka pyöritystä saatiinkin. Viimeisillä minuuteilla Vaasan raivoisasti hakiessa kavennusta he käyttivät aikalisän ja ottivat maalivahdin pois. Juuri kun moke oli irtaantunut maaliltaan, pallo pomppi Einarin hyvästä karvauksesta keskiympyrään. Erkkilä oli parahiksi juuri kohdalla ja golf tyylisellä lyönnillä löi hole-in-one:n naulaten pelille viimeisen sinetin. Loistavasti pelanneen Hankosen nollapeli särkyi vain 20s ennen summeria, sillä pojat jo ilmeisesti juhlistivat voittoa ja unohtivat pelata tilanteen loppuun. Kapteeni Herman kuitenkin kuittasi tämän katkaistessaan Vaasan pelinrakentelun ja kiepautti vaalean kuulan vielä kerran Vaasan verkkoon. Voittolukemiksi saatiin näin hienosti 5-1. Loppusummerin soidessa yleisö hurrasi, mailat ja juomapullot sinkoilivat kohti kattoa, kun voitontanssi lähti pyörimään. Useamman vuoden uurastus tuotti nyt sen tavoitellun haaveen. Nyt oli Remixin vuoro juhlia. Pojat pelasivat kauden parhaat pelinsä juuri oikeaan aikaan. Molemmissa otteluissa isona asiana oli se, että peliä pelattiin joukkueena. Jokainen teki oman tehtävänsä kentällä ja viisikot pysyivät yhtenäisinä. Pojat taistelivat isolla sydämellä.