Nibacos - B-pojat (03-04) Kausi 2020-21 (3 - 5)

Aika: 4.3.2018 11.00
Paikka: Vaasan Kauppaoppilaitos
Sarja: PC2-YJS

Nibacos vs. Remix

Erän alut ovat tällä kaudella olleet pojille hankalia. Aloituksesta saatiin kyllä voitto, mutta pallo menetettiin nopeasti vastusajalle. Oman maalin edustalla ei pelattu varmasti ja sähellettiin. Irtopallo pomppi vastustajalle ja ensimmäinen veto maalia kohden ja pallo oli maalissa. Herätyssuihkun jälkeen pojat virkosivat ja peli oli tasaista kamppailua. Hyvästä pallon riistosta päästiin vastahyökkäykseen ja pariin otteeseen kokeiltiin maalivahdin refleksejä. Jälkimmäisessä tilanteessa Niko tarjoili poikkisyötöllä paikan Konstalle, joka ei erehtynyt. Remix käytti aseenaan vastahyökkäyksiä, mutta vetoja valmentajat jäivät kaipaamaan. Kokkolalaisilla oli nimittäin 06 syntynyt juniori maalissa. Nibacoksella oli omat paikkansa, mutta Remixin puolustus toimi hyvin ja Hankonen koppasi palloja loistavasti. Rippikoulun opit oli ilmeisesti suoritettu mallikkaasti, sillä apuja saattoi tulla korkeammaltakin taholta, kun maalikehikkokin pelasi Remixin puolella.

Nyt oli Remixin vuoro aloittaa sähäkästi. Syöttökuvio toimi ja Juho pääsi tykittämään viivalta. Maalivahti torjui sen eteensä, jossa Konsta ja ArttuH alkoivat takoa palloa maaliin. Kenenkään estelemättä Arttu sai kunnian viimeistellä osuman. Erän alun Remix blokkasi ja puolusti hyvin ja Hankonen oli ilmiömäisessä iskussa Nibacoksen tulittaessa. Puolivälissä pojat hyökkäsivät hieman yltiöpäisesti ja Nibacos pääsi kuin avoimista ovista kolmella yhtä vastaan. Mutta järkevästi puolustus peitti syöttölinjan ja nollasi hyökkäyksen. Pelin avaus tökki ja omalla puolustusalueella oli muutoinkin vipinää, kunnes peliin saatiin lisää vauhtia. Konsta teki tuttua kunniakierrosta ja pallo saatiin toimitettua Juholle. Tulinen laukaus kilahti tolppaan! Tilanne jatkui toiseen päähän, jossa Remixin maalilla oli kunnon säpinää. Vastustajan jäädessä huutelemaan virhettä mailaan lyönnistä, Konsta pisti ison vaihteen silmään ja paineli pakeilta karkuun. Varma sivallus sai verkot heilumaan. Seuraavassa vaihdossa Jeppe oli tehdä lisäosuman, mutta nuori moke pelasi tilanteen hyvin. Loppu erästä oli hyvää, joskin tempo hieman hiipui.

Remix tarrautui tukevampaan johtoon erän alun vahvalla pyörityksellä. Niko laukoi pienestä tilasta vain vähän ohi maalin. ArttuH haki pallon maalin takaa ja laittoi millin tarkan syötön pakin jaloista maalille, missä Konsta odotteli ja läväytti valkean kuulan sinne minne se kuului. Kokkolalaiset eivät vielä musertuneet vaan nopea laukaus laidasta oli kova ja tarkka upoten pienestä raosta maaliin. Molemmat joukkueet taistelivat ja vääntö oli tasaväkistä. Hankonen jatkoi hyviä otteitaan estäen pahimmat vedot. Mutta ei voinut mitään keskialueelta tulleelle kääntö laukaukselle, johon myös pojat yrittivät ehtiä eteen. Pahasta maskista tullut laukaus oli tarkka yläkulmaveto. Tämän erikoiskentällinen kuittasi heti. Konstan syötöstä Einari tulitti ja pallo poltti maalivahdin käsissä. Maalin taakse hiipinyt Niko odotti ja hyökkäsi irtopalloon kuin pantteri saaliin kimppuun lyöden rystyllä pallon ohi moken. Erän lopulla Remix sai vielä ylivoimamahdollisuuden, mutta se oli varsin vaisua ja parhaat vedot tulivat vastustajalta. Yhden kerran Konsta pääsi nokatusten maalivahdin kanssa. Taisi paikka tulla Konstallekin hieman yllättäen, sillä kädet jähmettyivät eikä maalia tällä kertaa tullut. Hyvällä taistelulla saatiin kolme pistettä 3-5 voitosta.