SB Vaasa04 - B-pojat (03-04) Kausi 2020-21 (2 - 5)

Aika: 2.12.2018
Paikka: Ilmajoki-halli
Sarja: C1-Pohjanmaa

SB Vaas04 vs. FBC Remix

Remix joutui jäähdyttelemään hyvän ensimmäisen pelin jälkeen pitkään. Toki energiatankkauksen sai suorittaa rauhassa, mutta SB Vaasa oli tänään ihan eri vastus kuin BlueFox. Vaasalaisten kanssa täytyi olla hereillä. Kyllä pojat valmiina olivat ja erän alun paineistivat hyvin ja hieman jopa hallitsivat peliä. Vedoille päästiin, mutta osumaa ei tullut. Kummassakin päässä maalivahdit pääsivät hyvin peliin kiinni ja ottivat hyviä torjuntoja. Vaasalaisille tarjoutui tilaisuus avausmaaliin, kun Roni joutui hieman kyseenalaisesti jäähylle kädellä pelaamisesta. Sen verran anatomiaa opiskelleena voi todeta, että käsi ei ala rintakehästä. Remix piti jälleen puolustuksen tiiviinä ja pelasi varsin mallikkaasti jäähyn pois, eikä alivoimaosumaa tullut. Vaasa sai kuitenkin tästä hieman buustia peliinsä ja tuli erän lopun hanakammin. Erä oli maaliton, joten pelistä tuli jännittävä.

Konsta sai Nikolta pallon laidan kautta ja vääntäytyi vahvasti kohti maalia. Pallo terävällä vedolla etukulmasta sisään ja Remix avasi maalitilastot erän alussa. Vaasalaispelaaja pääsi pian hieman varkain Remix puolustuksen taakse ollen nokatusten Hankosen kanssa. Aleksi luki tilanteen loistavasti ja sai torjuttua vedon. Vauhdiltaan erän alku ei ollut ihan yhtä kova kuin ensimmäinen, eikä Remix paineistanut vaasalaisia yhtä aggressiivisesti. Remix piti keskialueen tiiviinä ja peitti syöttölinjat hyvin. Näin Vaasa joutui avaamaan peliä paikoin pitkillä päätysyötöillä. Pallon tavoittelussa Mäki-Tuuri näytti vastustajalle kovuuttaan. Sen verran rajusti ja vaarallisesti lähellä hallin seinämää, että tuomarin käsi oi pystyssä. Remix kesti jälleen alivoimalla todella hienosti, eikä päästänyt Vaasaa laukomaan kohti Hankosta. Jäähyn päätyttyä Remix lisäsi hieman vauhtia ja etenkin Konsta uurasti hyökkäysalueella, josta pojat saivat vapaalyönnin. Remixin ”Pörssi” Mäenpää pamautti sellaisen kiertolaukkauksen, jota kukaan ei ehtinyt nähdä. Viuhuva veto kilahti kierteisenä tarkasti yläkulmaan. Pojat saivat tästä hyvän vauhdin päälle ja kova paineistus tuotti jälleen tulosta. Vili ja Wäinö petasivat Rikulle loistavan paikan, mutta veto oli hieman liian tarkka osuen takatolppaan. Hieman myöhemmin seuraava kentällinen raatoi vahvasti, kun Lauri ja Einari pohjustivat Remixin toisen osuman. Einari sai pökättyä pallon Jepelle, jolta lähti yllättävä kääntölaukaus kohti etuyläkulmaa. Erän lopussa Remix joutui kolmannen kerran alivoimalle Rikun ottaessa kakkosen työntämisestä. Alivoima oli terästä, vaikka ennen taukovihellystä vaasalaiset pääsivät 4-2 vastaan. Laukaus viuhui verkkoon, Remixin onneksi sivuverkkoon.

Kolmannen erän Remixin alivoima jatkui. Tällä kertaa karvaus oli hivenen liian ylhäällä ja kova matala laukaus osui kohteeseen, eikä puolustus tai Hankonen ennättänyt pallon tielle. Remix ei hätkähtänyt vaan jatkoi omaa peliään. Vahva ja taitava hyökkäys teki taikojaan. Ensin Nikon näyttävät harhautukset ja Konstan terävä laukaus osui jo tolppaan. Hieman myöhemmin Konsta teki hyvän nousun maalille ja vastustajien estelyistä huolimatta sai roikotettua pallon maaliin. Tuomareiden linja tuntui tässä kohtaa hieman kääntyvän. Vaasalaisten rikkeistä muutamista olisi voinut jäähynkin antaa, mutta edes vapaalyöntiä ei vihelletty. Yhdestä tällaisesta tilanteesta Vaasa pääsi vastahyökkäykseen ja ilkeä veto painui verkkoon. Vaasa aloitti rymistelyn ottelun loppua kohden ja oli pakotettu karvaamaan ylhäältä. Näin Remixille tarjoutui tilaisuus ja Roni avasi Jepelle laidan kautta. Hyvässä vauhdissa ollut Jesper katsoi maltilla tilanteen, kunnes päätti ratkaista pamauttamalla pallon etunurkkaan. Vaasalaiset tulivat vielä kuitenkin voimakkaasti päälle, mutta puolustus kesti ja Hankonen teki hyviä torjuntoja. Remix oli vahvempi ja vei pisteet kärkikamppailussa ja vankisti johtoaan 2-5 voitolla.