LaPo - B-pojat (03-04) Kausi 2020-21 (2 - 14)

Aika: 6.1.2019
Paikka: Tähtihalli Uusikaarlepyy
Sarja: C1-Pohjanmaa


Lapo vs.FBC Remix


Aiemmassa kohtaamisessa Remix ei Lapuasta saanut kovaa vastusta, joten lähtökohtaisesti peli oli helppo. Tempo pelissä oli hidas ja alussa pojat junnasivat vastustajan tahdissa, mikä näkyi löysänä syöttelynä ja ajatuksettomina avauksina. Remix laittoi hieman starttipilottia koneeseen ja siitä se sitten lähti. Konsta laukoi terävästi, mutta moke torjui vedon. Hyvässä vauhdissa ollut Konsta nappasi irtopallon ja kiersi maalin syöttäen Mäki-Tuurille, jonka tarkka laukaus napsahti alakulmaan. Jatkossa seurasi toinen toistaan hienoja tilanteita, joista saatiin toinen osuma. Kolmoskentän syöttöyhdistelmä toimi ja Jeppe latasi komeasti takatolpan kautta pallon maaliin. Seuraava maali syntyi Erkkilän pitkästä avauksesta, jonka Hauki Jr palautti nopeasti Nikon lapaan. Kantilta lähtenyt veto oli vastustamaton. Ennen erätaukoa kolmosvitja näytti toistamiseen osaamistaan. Lauri avasi nopeasti Ronille kulmaukseen, joka jatkoi suoraan Einarille keskustaan. Einari totesi, ettei ehtinyt ladata tykkiä, niin piti laittaa ranteella yläkulmaan.

…kun on alkuun päästy niin antaa mennä vaan… Jarru ei enää ollut päällä, kun toinen erä alkoi. Hauki Jr ja Konsta olivat sen verran uhkaavia, että vastustaja jähmettyi oman maalin taakse. Konsta ryösti pallon, peruutti hieman ja laittoi längistä sisään. Uusi aloitus ja kello ehätti naksahtaa 4s. eteenpäin, kun Niko syötti Konstan toistamiseen maalintekoon. Jonkin aikaa pojat pyörittivät peliä hakien lisäosumia hienoilla syötöillä. Yksi hienoimmista kuvioista nähtiinkin, kun Nikon piruetit keskialueella saivat vastustajan päät pyörällä niin, että Niko jatkoi matkaa maalia kohti ja vastustajien nenät osoittivat Remixin maalia kohden. Nikolta hieno oivallus syöttää laitaan levittäneelle Hauki Jr:lle, joka jatkoi pallon suoraan toiselle puolen avopaikassa olleelle Konstalle. Peliin saatiin hieman lisää vauhtia, kun Remix päätti pelata neljällä viittä vastaan, jäähyn muodossa tosin. Kentällä oli paljon tilaa ja monta todella hyvää maalipaikkaa, mutta vastustajan maalivahti kaunisteli torjuntaprosenttiaan. Ja kuin varkain lapualaiset saivat Remixin verkot heilumaan. Suora laukaus neljänvaihdosta viilettäneen oranssipaidan läpi oli Jimmylle mahdoton nähdä. Seuraavassa vaihdossa Wäinö jakeli syöttöjä ketjukavereilleen maalipaikkoihin ja kun kavereille paikat eivät kelvanneet niin hän päätti tehdä maalin itse – vanhanaikaisesti.

Kolmas erä jatkui hyvällä myllytyksellä ja monta kertaa pojat pääsivät laukomaan suoraan syötöstä. Ja pian avauskentällinen lähti vaihtoon, kun Tuukka oli ensin riistänyt pallon laidalta ja vapautti poikkisyötöllä Konstan tekemään neljännen maalinsa. Remixin kymmenes osuma syntyi vaasalaiskaksikon yhteistyöstä. Vili nappasi pallon Rikun karvauksen jälkeen ja taidokas jättösyöttö avasi Wäinölle ovet maalintekoon. Kauaa ei tarvinnut odotella, kun ykköskenttä näytti osaamistaan. Hyvällä liikkeellä ja nopeilla syötöillä Lapuan puolustus oli puhkottu ja Konsta täydensi pistepottiaan Ronin ja Nikon esityöstä. Tämän jälkeen pojat jälleen uinahti vastustajan vaparissa ja samanaikainen vaihto ei sekään onnistunut, joten pallo löytyi toisen kerran Jimmyn selän takaa. Loppuerä mentiinkin sitten Remixin tahdissa. Ensin Konsta antoi tulikomennon McTuurille, joka tykitti pommin kohteeseensa. Ja kun alivoima tuntui sujuvan, Remix laittoi yhden miehen istunnolle. Ja homma toimi. Syötönkatko käännettiin nopeaan hyökkäykseen ja Vilillä oli helppo työ siirtää pallo verkkoon Wäinön syötöstä. Ottelun kruunasi kolmosketjun hieno pyöritys. Einari hämäsi maalivahdin ja pakit maalin takana ja kiepautti syötön toiselta tolpalta Laurille. Tuskin ehti maalivahti päänsä kääntää, kun poikien kädet olivat pystyssä maalin merkiksi. Ottelu päättyi lukemiin 2-14 Remixille. Torjunnoissa Lapua oli parempi 34-5, jotka kertovat siitä kummassa päässä peli pyöri.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 104:59Mäki-Tuuri ArttuKorpela Konsta
0 - 210:12Klankki JesperMarttila Einari
0 - 311:32Mäenpää NikoHaukilehto Arttu
0 - 414:29Marttila EinariSiltala Lauri
0 - 515:12Korpela KonstaHaukilehto Arttu
0 - 615:16Korpela KonstaMäenpää Niko
0 - 720:19Korpela KonstaHaukilehto Arttu
1 - 725:45Ville KivisaloEi syöttäjää
1 - 826:53Laine WäinöEi syöttäjää
1 - 930:50Korpela KonstaVieri Tuukka
1 - 1031:41Laine WäinöHaapaharju Vili
1 - 1133:25Korpela KonstaMäenpää Niko
2 - 1134:12 Aukusti Korpela Roope Koivulahti
2 - 1237:46Mäki-Tuuri ArttuKorpela Konsta
2 - 13 (aliv.)40:40Haapaharju ViliLaine Wäinö
2 - 1442:11Siltala LauriMarttila Einari
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
22:09Laine Wäinö2 min
39:42Ikola Riku2 min
42:11Jere Kallioniemi2 min
42:11Jere Kallioniemi10 min
Torjunnat:
Viitanen Jimmy: 5 torjuntaa
Jere Johansson: 34 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
7Mäki-Tuuri Arttu
Puolustaja
16Ikola Riku
Hyökkääjä
28Mäenpää Roni
Puolustaja
29Klankki Jesper
Hyökkääjä
32Haukilehto Arttu
Hyökkääjä
37Vieri Tuukka
Puolustaja
43Siltala Lauri
Hyökkääjä
53Erkkilä Aleksi
Puolustaja
56Korpela Konsta
Hyökkääjä
57Marttila Einari
Hyökkääjä
58Haapaharju Vili
Hyökkääjä
59Laine Wäinö
Hyökkääjä
87Mäenpää Niko
Hyökkääjä
88Hankonen Aleksi
Maalivahti
98Viitanen Jimmy
Maalivahti
-Hankonen Johanna
Joukkueenjohtaja
-Haukilehto Petri
Valmentaja
-Vieri Kimmo
Valmentaja