Nibacos - B-pojat (03-04) Kausi 2020-21 (1 - 10)

Aika: 19.1.2019
Paikka: Ylistaro Kirmaushalli
Sarja: C1-Pohjanmaa

Nibacos vs Remix

Nibacos tuli odotetusti ensimmäisen erän kovaa ja fyysisesti. Ensimmäistä vitosta Nibacos jopa hivenen hallitsi ja sai luotua vaarallisemmat tilanteet Remixin maalille. Mutta Hankonen oli hereillä. Fyysisyys näkyi rajuissa otteissa, minkä vuoksi tuomari passitti Nibacos -pelaajan jäähylle. Remixin ylivoima toimi ihan mallikkaasti, mutta sen aikana ei saanut luotua osumaa. Harhasyöttö vastustajalle ylivoiman lopussa oli koitua kohtalokkaaksi, mutta Hankonen torjui varmana maalillaan. Tasaviisikolla jäähyn juuri päätyttyä Remix avasi maalitilin. McTuuri seurasi hanakasti Nikon vedon ja runnoi väkisin pallon maaliin. Vastapuoli tästä hieman purnasikin, mutta maali oli ja pysyi. Kovat otteet jatkuivat, kun pojat taistelivat pallosta. Työntämisestä olisi voinut Nibacokselle antaa toisen jäähyn, kun Lauri pökättiin laidan yli. Tilanne jäi huomiotta, mutta hetkeä myöhemmin Lauri itse sai 2min pallon tavoittelu tilanteessa pökättyään vastustajaa laitaa päin. Alivoima oli vahvaa, eikä Nibacos päässyt pyörittämään kuvioitaan. Remixin toisesta osumasta vastasi Vili, jonka liikkeen Roni oivallisesti hoksasi. Pitkän kaarroksen jälkeen Vili rennosti sivalsi pallon takayläkulmaan.

Toisen erän alkuun Nibacos tuli vahvemmin kuin Remix ja Hankonen joutui venymään pariin otteeseen torjunnoissaan. Pelin kannalta ne olivat tärkeitä, sillä ilman niitä Nibacos olisi tasoittanut pelin ja saanut hyvän hengen päälle. Heidän henkistä kanttia kyllä koeteltiin, kun Remix teki seuraavan maalinsa. Ronin laukaus poltti maalivahdin näpeissä ja Jeppe kauhoi pallon verkkoon. Toisinkin olisi voinut mennä, mutta tuomari katsoi, ettei pallo ollut kunnolla hallussa vaan oli pelattavissa. Remix vei toisen erän puhtaasti maalaten neljästi Nibacoksen jäädessä nollille. Jatkoa siis seurasi. Ensin Niko pommitti kaukolaukauksella Konstan syöttäessä ja heti perään Ronin sopivan korkuinen veto napsui tolpasta sisään Vilin tarjoilusta. Ennen erätaukoa Jeppe pääsi maalin taakse ja antoi tarkan syötön tolpan juuresta Laurille, joka nosti pallon kattoon.

Remix oli hyvällä pelipäällä ja sai pelinsä rullaamaan. Kolmas erä tosin alkoi tasaisesti vääntäen puolin ja toisin. Vaikka Remixillä oli vankka ote ja johto, ei vastustaja luopunut pelistä. Remixin peli oli varmaa ja se puolusti hienosti sekä jatkoi maalien tekoa. Erkkilä haki pallon kulmauksesta ja kovalla syötöllä haki ketjukavereitaan maalilta. Niko päästi pallon ohitseen Konstalle, joka laukoi pallon verkkoon. Seuraavia tilastomerkintöjä odoteltiinkin sitten viimeiselle vitoselle. Sama kaksikko oli uudelleen asialla, kun Erkkilä heitti rystysyötön kentän poikki ja Konsta laukoi verkot tötterölle. Pelaajat vaihtoon ja uutta matoa koukkuun. Wäinö nappasi Nibacoksen pitkän avauksen haltuun ja purjehti kentän läpi viimeistellen upeasti alakulmaan. Hyvin pelanneen Hankosen nollapeli rikkoutui harmillisesti vain 6s ennen pelin loppua. Jotain magiikkaa Ronissa on, sillä jo kolmannen kerran pelikello pysähtyi aikaan 44.59, kun Roni laukoi Wäinön syötöstä pallon maaliin. Komea 1-10 voitto vankisti Remixin johtoa ja illan jälkeen sarjataulukko näytti, ettei runkosarjan ykköspaikkaa uhkaa enää mikään.