F2-poikien turnaus Vaasassa 9.2.2019

09.02.2019

Vaasan urheilukeskus on käynyt tutuksi F2-pojille tällä kaudella. Sinne suunnattiin sateisessa loskasäässä muutaman pojan vajauksella. Kovia vastustajia oli taas tiedossa ja kovasti tsempattiin peli-into kohdilleen.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui SB Vaasa Musta. Remix aloitti vahvasti molempien kentällisten tehdessä töitä sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Syötöt kulkivat ja katkot onnistuivat. Remix pääsi kahden maalin karkumatkalle ennen kuin Vaasan pojat pääsivät peliin mukaan. Vaasalaiset tasoittivat pelin 2-2 ensimmäisen erän lopussa. Erätauolla valmentajat loivat poikiin lisää uskoa ja peli jatkui vahvana myös toisessa erässä. Pojat tekivät toisessakin erässä kaksi maalia ja puolustivat niin loistavasti, ettei vastustaja päässyt eroa kaventamaan. Molemmille kentällisille saatiin kirjata tässä pelissä kaksi tehtyä maalia ja vain yksi päästetty eli 4-2 voittolukemat.

Toisessa pelissä kohdattiin tuttuakin tutumpi tyttöjoukkue, SB Vaasa Pinkki, jota vastaan oli jo kolme kertaa pelattu tällä kaudella. Niukat tappiot oli aiemmissa peleissä koettu, mutta todettiin, että tytötkin ovat voitettavissa, jos yhtä hyvin pelataan kuin päivän ensimmäisessä pelissä. Lauri K jatkoi edelleen maalissa hyvää peliä. Kentällisiä hieman muokattiin, liekö se poikien peliä vähän sekoittanut. Peli alkoi ihan lupaavasti, mutta vain yhden maalin pojat saivat ensimmäisessä erässä verkon sisään. Tytöt sen sijaan takoivat 4 maalia ensimmäisen erän aikana. Pojat jatkoivat samaa tahtia toisessa erässä, eikä tyttöjen tahtikaan hiipunut. Peli päättyi tyttöjen 7-2 voittoon.

Kolmannessa pelissä vastassa oli Nibacos, jolle oli kärsitty rökäletappio kotiturnauksessa. Nibacos aloitti vahvasti ja takoi maaleja tasaiseen tahtiin. Ensimmäisen erän lopussa vastustaja oli onnistunut maalinteossa jo 6 kertaa, Remixin pojat 2 kertaa. Toisessa erässä Remixin pojat piristyivät, vastustaja pääsi vain kerran juhlimaan maalia, samoin juhlivat Remixiläiset ja niihin lukemiin luultiin pelin loppuvan. Mutta ihan viime sekunneilla vastustajan maalilla kärkkynyt Alec sai loistosyötön, nappasi pallon ja teki maalin! Loppulukemat siis 4-7.

Maalipisteitä nappasivat tänään myös Lauri J, Vili, Topias, Jami, joka palkittiin ensimmäisessä pelissä tsempparipalkinnolla sekä Roope, joka olisi myös palkinnon ansainnut loistavasta uurastuksesta hyökkäyspäässä. Syöttöpisteitä ropisi Laurille, Joonakselle, Jesselle, joka palkittiin toisessa pelissä ja Samulle, joka palkittiin kolmannessa pelissä sekä Rasmukselle, joka olisi myös palkinnon ansainnut kenttäpelistä parissa ekassa ottelussa sekä loistavista torjunnoista viimeisen pelin maalivahtina.

Mahtavaa seurata, miten jokaisen pojan taidot kasvavat ja yhteispeli hioutuu kauden edetessä. Peruspeli, syötöt, hyökkäykset, maalinteko, kulmaväännöt ovat jo hyvällä mallilla. Vielä kun ehditään harjoitella erikoistilanteita, oman pään vapareita, muurin paikkaa yms. pojat pääsevät mukaan kärkikamppailuihin, eikä tarvitse enää antaa isojen kaupunkien joukkueille yhtään etumatkaa.