C2-poikien kausi alkoi vaisusti

Share |
08.10.2018

Remixin C2-poikien kausi alkoi lauantaina 6.10. Qmax-Arenalla Nurmossa. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui SPV 05 ja toisessa pelissä SB Vaasa.

 

SPV 05 – FBC Remix 13 – 2

Ottelu SPV:tä vastaan lähti hienosti käyntiin, sillä Elias Louko vei ajassa 3:40 oranssipaidat 1-0 johtoon Konsta Haukilehdon syötöstä. Erän puolivälissä Remix siirtyi 2-0 johtoon Matias Mäki-Reinin tulisella rannelaukauksella. Siihen Remix-leirin riemun hetket sitten loppuivatkin. SPV teki nimittäin seuraavat 13 maalia.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli toki vielä 2-2, mutta toisessa erässä homma lähti lapasesta SPV:n tehdessä kuusi maalia Remixin nollaa vastaan. Turhautuminen alkoikin näkyä Remix-poikien otteissa. Tästä esimerkkinä olkoon vaikkapa Jesperin ottama jäähy väkivaltaisuudesta aivan 2. erän lopussa. Jesper puolusteli tekoaan sillä, että vastustajan jantteri oli potkaissut häntä munille. Oli miten oli, elämä on kovaa ja ilman kovaa ei ole elämää. 14-vuotiaden peleissä otteet alkavat olla jo suhteellisen miehekkäitä. Kannattaa siis vetää niitä leukoja aamuin illoin, että pystymme vastaamaan fyysisyyteen. 3. erässä SPV kaunisteli loppulukemiksi 13-2.

Remix-poikien kannalta lähtökohdat päivän peleihin eivät olleet parhaat mahdolliset. Puolustuksen herra ylipäällikkö Roni joutui nimittäin jäämään kotiin kuumeilun takia. Lisäksi ykkösmolari Aleksi on pelikentiltä poissa vielä jonkin aikaa alkusyksystä futismatsissa katkenneen kätensä vuoksi. Myös Juho oli sivussa päivän peleistä.

Tähän peliin saimme molariksi D2-pojista Herneen (Lauri H), mutta hänkin joutui jättämään leikin kesken loukattuaan nivusensa. Herne pelasi siihen saakka varsin mallikkaasti eikä hän voinut SPV:n maaleille mitään. Herneen loukkaannuttua kesken pelin molarin sotisopaan puettiin pikapikaa hyökkäyksestä Nikke V., joka hoitikin torjuntahommelit ihan ok jatkaen molarin tontilla vielä seuraavassakin pelissä. Myös Matias siirtyi sairastuvalle kesken pelin väännettyään polvensa laitakamppailutilanteessa. Jääpussit loppuivat kesken heti ensimmäisessä pelissä ja sairastuvalla riitti ruuhkaa. Puolustajan tontilla jouduttiin peluuttamaan poikia, jotka eivät ole siellä aiemmin pelanneet. Hienosti pojat kuitenkin väänsivät, mutta SPV 05 oli erinomainen joukkue jättäen Remixin nuolemaan näppejään.

 

FBC Remix – SB Vaasa 3 – 9

Päivän toisessa pelissä SB Vaasaa vastaan Remixin poikien esitys oli ensimmäistä peliä paljon pirteämpi, joskaan lopputulos ei vieläkään ollut isokyröläisille kovin mairitteleva. SB Vaasa tiedettiin toki kovaksi joukkueeksi, sillä se kamppaili aivan kalkkiviivoille saakka pääsystä C2-poikien SM-sarjaan.

Vaasalaiset siirtyivät 1-0 johtoon ajassa 3:28. Maalin jälkeen pelikello eteni ainoastaan 10 sekuntia ja tilanne oli jo 2-0. Tämän shokkihoidon jälkeen myös Remix heräsi peliin. Ajassa 5:23 Antti Mäki-Reini antoi rannevetonsa puhua tuhoista kieltään kaventaen tilanteeksi 1-2. Kun vielä Sisu Somppi tasoitti pelin 2-2:een heti 2. erän alussa, Remix-leirissä oli ilo ylimmillään. Valmentajien vielä taputellessa poikia olalle hienosta noususta, vastustaja siirtyi takaisin johtoon. Loppupeli väännettiin ja käännettiin vaasalaisten tehdessä maaleja ja Jesperin istuessa jäähyboxissa.

Ottelun viimeisellä minuutilla Sisu Somppi teki vielä ottelun toisen maalinsa kaventaen tilanteeksi 3-8. Sisu liittyi joukkueeseen täksi kaudeksi ja häneltä on ensimmäisen turnauksen perusteella lupa odottaa hienoja suorituksia myös jatkossa. Sisu osoitti pelimiehen elkeitä myös salibandyssä. Säbäharjoituksia hänellä ei ole takana kuin pari. Sisu pelaa maalivahtina Sportin 04-pojissa, joten reikäpallon perässä juokseminen on varmasti hyvää vastapainoa kiekkojen kiinni ottamiselle.

Junnu Juhannus