D-pojilla jännät ottelut kotiluolassa. Miten ratkeaa sarjataulukko?

17.11.2015

D-poikien alkusarjan ratkaisevassa kotiturnauksessa kärkitaistelusta muodostui melkoisen kimurantti. Jatkosarjapaikat olivat selvästi kolmen joukkueen jaossa, mutta lopullisiin sijoituksiin tarvitaan jo korkeampaa osaamista. Keskinäiset ottelut pelattiin ristiin ja pisteet olivat tasan.

FBC Remix – NJ Dolphins

Remixin odotetuin vastustaja asteli heti aamusta vastaan. Valmennusjohto oli päättänyt, että otetaan heti alkuun peli haltuun ja tiivisti kentälliset kahteen tehokkaaseen ketjuun. Peli lähtikin hyvin vauhtiin ja maltillisesti pojat sijoittuivat kentällä tehden vastustajan pelin avaamisesta hankalaa. tasaisella prässillä pakit saatiin ahtaalle ja useaan otteeseen karvaus tuotti tulosta ja pallo saatiin omalle joukkueelle. Hyökkäyksessä pojat takoivat palloa ahkerasti vastustajan maalia kohti. Ensimmäistä osumaa saatiin odottaa aina erän puoliväliin asti, kunnes vikkelä ja viekas Roni pääsi livahtamaan pakilta, kuin possu aitauksesta. Ranteet lukkoon ja tiukka näpäytys saattoi pallon aivan takakulmaan. Ensimmäinen erä meni Remixin hallinnassa, mutta enempää maaleja ei nähty, joten erätauolle 1-0 johdossa.

Toiseen erään Remixillä oli ajatuksena hieman lisätä tempoa ja vauhdilla viedä vastustajaa kolmen kentällisen voimin. Erän alkuun tuntuikin siltä, että kentällisten kova vaihtotahti tuotti tulosta. Pelin painopiste oli pitkään Nurmon päädyssä ja vastustajan hyökkäykset blokattiin hienosti. Tätäkin erää väännettiin puoliväliin, ennen kuin toimitsijat saivat tekemistä.  Viljami katkaisi vastustajan avauksen keskialueella ja pääsi vapaasti kuljettamaan hyvään vetosektoriin. Tarkka veto maalivahdin kainalon alta vei Remixin 2-0 johtoon. Minuutti kuluttua omassa päässä annettiin liian vaarallisesta paikkaa vapaalyönti vastustajalle. Syynä oma pelaaja maalivahdin alueella. Nurmo teki nopean siirron sivulle ja paukutti verkot tötterölle jättäen Aleksin vaille mahdollisuuksia. Remixin vastausta ei kuitenkaan tarvinnut kauaa odotella, sillä aloituksesta kului vain kolme sekuntia, kun Niko toimitti Erkkilän syötöstä pallon maaliin. Remixin ote kuitenkin lipsui ja hallittu paikkapelaaminen rakoili. Näin vastustaja pääsi toteuttamaan omaa syöttelypeliään ja löysi erän loppupuolella riittävät aukot puolustuksen muurista naputellen minuutin sisään pari maalia. Tasoitusosuma syntyi vapaalyönnistä, kun puolustuksen tennarit oli aseteltu jälleen oman maalin edustalle. Vastustajan tarkkasilmäinen sniperi löysi muurista pienen pienen rei’än, josta upotti pallon maaliin. Kymmenen sekuntia ennen taukovihellystä Niko kuitenkin antoi rannarin paukkua ja vei Aapon syötöstä Remixin johdossa erätauolle.

Viimeinen erä oli tasaista ja tiukkaa vääntöä. Molemmilla joukkueilla oli hirmuinen taistelutahto päällä ja kummallekin selvästi kelpasi vain voitto. Parin minuutin aikana Nurmo tuli nopeasti tasoihin ja ohi. Pieni uinahdus sekä merkkausvirhe vapaalyönnissä, jossa vihulainen hiipi pakkien taakse lyöden pallon tyhjään maaliin. Alun sekavuuden jälkeen Remix siirtyi uudelleen kahteen kentälliseen, jolloin laatikkoon saatiin jälleen vipinää ja vilskettä. Vääntö oli tasaista ja molemmilla oli omat paikkansa. Maalivahdit nousivat merkittävään asemaan ottelun edetessä. Seitsemän minuuttia ennen loppua Remix otti aikalisän ja aloitti vimmatun takaa-ajon. Tukuttain oli paikkoja, tolpat kilahtelivat ja vastustajan maalivahti oli hiestä märkä kuin uitettu koira. Sen verran tiheään laukauksia sateli. Epäonnekseen yksikään ei vain löytänyt oikeaan osoitteeseen. Lopussa Nurmo teki vielä  yhden osuman ja otti voiton sekä tärkeät pisteet.

FBC Remix – SiSu

Etukäteisasetelma otteluun oli melko lailla selvä. Sisu ei ollut sarjassa voittanut vielä yhtään ottelua, kun Remix oli voittanut omansa aamuista tappiota lukuun ottamatta. Ottelun tavoitteeksi näin ollen asetettiinkin hyvä syöttöpeli ja oman pelin rakentaminen. Rauhalliseen tahtiin peliä kyllä tehtiinkin, mutta syöttöihin jäi paljon petrattavaa. Ajoittain peli tuntui jopa pysähtyvän, eikä kuvioista meinannut tulla mitään. Osuvasti katsomosta saatiinkin kommentti: ”Ilmeisesti toimivat liiketunnistimella”, kun kesken pelin valot yhtäkkiä sammuivat. Saatiin palloa toki maaliinkin. Ensimmäisessä erässä Niko maalasi kahdesti. Herman, Hankonen ja Lidman tekivät maalin mieheen. Lisäksi Viljami viimeisteli yhden osuman ylivoimalla hienon syöttelyn päätteeksi.  Joten Sisua vietiin puhtaasti 6-0 erätauolle.

Toisessa erässä Remix jatkoi siitä mihin ensimmäisessä jäi. Ottelun hienoimmista osumista vastasivat ensin Juuso kuljettaen aina omalta puolustusalueelta asti kurvaillen pelaajien lomassa laidalta läpi ja terävästi laukoen takarautaan. Sitten Miska pääsi yksin karkumatkalle ja ujutti pallon nöyryyttävästi längistä sisään. Muita maalintekijöitä erässä olivat Niko, Hankonen ja Herman. Erkkilän debyytissä maalivahtina hänelle kertyi 11 torjuntaa, joten kovinkaan työllistetty Aleksi ei ollut. Ehkä tästä johtuen ja osin puolustuksen haahuilun seurauksena nollapeli rikkoontui ajassa 26.41. Toinen erä Remixille  11-1.

Kolmatta erää pelattiin vain vajaa kolme minuuttia, kun ottelu keskeytettiin 12 maalin eroon. Maaleista tällä kertaa vastasivat Aapo, joka Ronin hyvästä esityöstä sai namu passin ja helposti siirsi pallon maaliin. Viimeisen osuman sai kunniakseen tehdä joukkueen uusi kasvo Konsta, Viljamin tarjoillessa syötön. Pelin tiimellyksessä pojat itsekin totesivat, että onpa vaikea peli, kun on niin paljon aikaa miettiä mitä tekee ja vasatustaja on passiivinen. Loppulukemat siis 13-1 ja Remix tarrautui kiinni jatkopaikkaan.

FBC Remix – KihU

Ennen ottelua tuloksia seuranneet huomasivat, että viimeisestä taistosta ei panosta puutu. KihU oli voittanut Dolphinsin ja puhtaalla pelillä siirtynyt sarjan piikkipaikalle. Joten parastaan pojat saivat kotiyleisölleen esittää. Lisätsemppiä pojat saivat kuullessaan, että edustusjoukkueen pelaajista Vaissalo ja Kangas olivat tulleet kannustamaan omanseuran junioreita. Pieni asia, mutta iso merkitys. Kiitos heille.

Vastustajan vaihtopenkin ollessa melko harvaan täytetty Remix lähti täysin kentällisin tasaisen tappavalla vauhdilla nakertamaan KihU:n peliä. Tunnustellen uutta vastustajaa molemmat joukkueet pääsivät hyvin kiinni peliin. Remix hienokseltaan painosti peliä ja ajassa 3.16 nähtiin avausosuma, kun Erkkilä maalista avasi Konstalle laitaan. Parilla hienolla harhautuksella Konsta oli nokatusten maalivahdin kanssa ja vuoren varmasti laittoi pallon takakulmaan. Tämän jälkeen peli pysyi hyvin Remixin hallinnassa ja pojat olivat kuunnelleet tarkasti ohjeet, eikä vaarallisia vetoja kohti Erkkilää kovinkaan montaa erään mahtunut. 8.44 kohdalla Tuukka toi pallon rauhassa ylös ja tarjoili hienon syötön Einarille, joka harhautti piruetillaan pakin ja vippasi pallon rystyllä yli maalivahdin vieden Remixin 2-0 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin keskialueen pallonmenetyksestä kihulainen pääsi vetämään maskista ja muutoin hyviä koppeja ottanut Erkkilä oli yllätetty ensimmäisen kerran. Erän lopussa Remix joutui vielä alivoimalle väärän vaihdon vuoksi, joka kestettiin hyvin ja tauolle onneksi päästiin johtoasemassa.

Toisen erän alkuun Remix tuli halukkaammin ja minuutin pelin jälkeen hyvää peliä pelannut Konsta kolisteli jo tolppia. Seuraavaksi Viljami jälleen luki peliä loistavasti ja katkaisi pystysyötön keskialueella. Palandermaisesti pujotellen Viljami kiersi pelaajan toisensa jälkeen ja rauhallinen tarkka laukaus löysi tiensä yläpesään. Erä jatkui hyvin tasaisena Remixin kuitenkin painostaessa ja pitäen kovaa tempoa yllä. Aleksi maalissa esitti varmoja torjuntoja estäen vastustajan yritykset. Vastapuolen puolustus oli helisemässä ja kova painostus alkoi tuottaa tulosta. Maalivahti sai venytettyä jalkansa jostain Nikon ensimmäisen laukauksen eteen. Seuraavassa tilanteessa Niko osui tolppaan. Kolmas kerta toden sanoo. Hätäisestä purusta Niko nappasi pallon ja sähäkällä ranteella takakulmaan lisäsi Remixin johtoa. Pian Remix pääsi pyörittämään ylivoimaa vastustajan pelattua palloa kädellä. Varsin upea suoritus nähtiinkin, kun Niko antoi hyvin liikkuneelle Einarille syötön maalin edustalle. Einari teki legendaarisen forehand-backhand-bumbumbum maalin. Vastine tähän kuitenkin annettiin nopeasti, kun pallo oli toistamiseen Erkkilän takana. Jälleen pahalla vedolla kaukaa ja maskin takaa. Ja pian seurasi toinen kavennusosuma. Puolustus pelasi tilanteen löysästi ja päästi kaverin ajamaan etukulmasta sisään. Kutkuttavassa 5-3 tilanteessa viimeiseen erään.

Erän alku remixiläisittäin jälleen vahvaa pelaamista. Joitain pelaajia hieman pelotti, kun vastustaja laittoi 186cm ja ainakin 80kg järkäleen kärkeen. Jotkut kysyivätkin: ”Eihän valmentaja saa pelata…?”. Ei saa ei, mutta tämä pelaaja oli oikean ikäinen, tosin valtavan kokoinen ikäisekseen. Seuraava maali olikin sitten tuttua tavaraa. Veljesduo Niko-Roni tutulla kuviolla tekivät yhden maalin lisää Remixin sarakkeeseen. KihU:n jalka alkoi painaa, joten Remix nopealla vaihtotaktiikalla ylläpiti liikettä, eikä päästänyt vastustajaa tekemään tuhojaan. Maaleja olisi voinut tulla useita, mutta maalivahti oli loistavalla pelipäällä ja aina jostain sai itsensä väännettyä pallo eteen. KihU sai hieman lisävirtaa kavennuksellaan ja lähti kuromaan Remixin karkumatkaa kiinni. Lopussa KihU otti aikalisän aikaan 42.35 vaihtaen maalivahdin kenttäpelaajaan. Remix vastasi tähän laittamalla tehomiehistön kentälle, joka teki ylivoiman tehottomaksi Erkkilän toimiessa viimeisenä lukkona torjuen ottelussa 21 kertaa. Tiukassa taistossa Remix oli vahvempi. Voiton ansiosta Remix nousi tasapisteisiin Kihu:n ja Dolphinsin kanssa, joten sarjan lopulliset sijoitukset menivät monimutkaisiksi. Tärkein kuitenkin oli, että pelit jatkuvat ylemmässä jatkosarjassa.