Nurmosta ei herunut lisäpisteitä D-pojille

06.02.2016

Q-Maxiin lähdettiin hyvällä asenteella ja kovan harjoittelun kautta hakemaan lisäpisteitä. Vaikka pojat taistelivat urheasti, niin pisteet jouduttiin kuitenkin jättämään SB Vaasalle ja Nurmon Jymylle. Lopputurnauspaikkoja ei vielä olla jaettu, joten taistelut jatkuu...

FBC Remix - Sb Vaasa

Sairastumiset hieman aiheuttivat päänvaivaa valmennukseen, mutta onneksi löytyi lainamies E-pojista, Mäki-Reinin Antti, joka hoiti paikkansa mallikkaasti. Ottelusta odotettiin alusta lähtien Vaasan kovaa myllytystä, mutta pojat pystyivät rikkomaan heidän syöttelyä ja liikettä hyvin. Peli oli tasaista vääntöä, jota Vaasa hienokseltaan hallitsi. Poikien peli oli ehkä hieman levotonta viiden minuutin kohdalla ja Vaasa pääsi napauttamaan ensimmäisen hyvästä maskista takakulmaan. Toinen osuma tuli minuutti tämän jälkeen keskialueen vedosta. Pelirohkeus jäi vähiin ja palloa ei maltettu pitää omalla joukkueella. Loppuerään mahtui paljon tilanteita, mutta Aleksi maalissa oli päässyt oivaan vireeseen ja teki huimia torjuntoja. Remixin oma pallollinen kontrolli parani loppua kohden, joten pojat saivat hieman kiinni pelistä. Erän loppupuolella Niko ja Konsta taituroivat kavennuksen upean syöttelyn päätteeksi. Taukolukemat 1-2.

Toinen erä oli huimaa pelaamista. Remix oli saanut lisäpotkua kavennuksesta ja kun kolme minuuuttia erää oli takana, Einari pääsi Miskan avauksesta puolittain karkuun ja latasi puolustajan jaloista etukulmasta pallon sisään. Tästäkös Vaasa tulistui ja aloitti hirmuisen rummutuksen. Mutta Hankonen maalissa loisti ja torjui pahimmat vedot ilmiömäisesti. Lisäksi puolustus uhrautuen heittäytyi pallon eteen estäen näin maalia syntymästä. Vaarallisin veto vaasalaisilla osui tolppaan, mutta Hankonen pelasti viimehetkellä pallon viivalta. Remixillä oli erässä omat hetkensä, mutta enempää osumia ei nähty. Taukotulos 2-2 ja pullat oli hyvin uunissa.

Kolmanteen erään Remixin paukut sitten loppuivat. Reilussa neljässä minuutissa Vaasa takoi tasaiseen tahtiin palloja Remixin verkkoon ja kirmasi karkuun. Yhden tasoitusosuman pojat saivat tehtailtua, kun Niko syötti Mäki-Tuurille viivaan, josta Arttu vippasi roikun maaliin. Muutamia paikkoja oli tehdä lisääkin, kun Mäki-Reini oivallisesti tarjosi etukulmasta Einarille syötön maalinedustalle. Maalivahti oli kuitenkin edessä. Lopulta Remixin miesvartiointi petti ja viisikko hajosi, joten paikkoja vapautui niin maalinedustalle kuin keskustaan. Vaasan tasoista joukkuetta vastaan näin ei vain saa päästä tapahtumaan, joten loppulukemat oli karut 3-10. Jotain meni kuitenkin ihan hyvin sillä kaksi erää pysyttiin mukana ja tilastoja tarkastellen pojat ovat olleet vetojen tiellä useasti. Torjunnat Remix 16 - Vaasa 8, laukaukset Remix 28 - Vaasa 50.

Dolphins - FBC Remix

Nurmon kanssa on aina ollut hyviä vääntöjä ja niin nytkin. Tuttuun tyyliin Nurmo pyöritti peliä omalla puoliskollaan ja Remix puolusti tiiviisti. Tasaisesti peli aaltoili päästä päähän ja molemmilla oli hyviä maalipaikkoja. Odottamatta Nurmon hyökkääjä sai yllätettyä Viljamin ja Hankosen. Jutilan oppien mukaan kaveri niittasi läheltä ja ylös pallon Aleksin maskin kautta maaliin. Loppua kohden Remix kuitenkin sisuuntui ja kovalla karvauksella sai kaivettua kavennusosuman. Hermannin esityöstä Einari sai tuulettaa jälleen tutulla tavallaan. Hieman ennen loppua oli synttärisankari Miskan vuoro pyssyttää. Ja ruuti oli kuivaa, kun Juho oivallisesti tarjosi hyvän vetopaikan. Muutenkin loistavia esityksiä pelissä näyttänyt Miska ei erehtynyt vaan johdatti Remixin erätauolle johdossa.

Toisen erän Remix aloitti hyvällä painostuksella ja pääsi pian ylivoimalle. Tulivoimaa ja taitoa laitettiin kentällä. Mylly pyöri mallikkaasti, mutta osumaa vain ei saatu. Erää jatkettiin Remixin hienoisessa hallinnassa ja pojat pystyivät pitämään pelin kontrollissa. Tuomareiden laskutaito oli yhden käden sormissa, sillä pariinkin otteeseen vastustajalla viipelsi kuusi pelaajaa kentällä eikä näistä ollut minkäänlaisia seuraamuksia. Erän lopussa sitten sorruttiin vaihtovirheeseen tyhjentäen keskusta aivan täysin ja lahjoitettiin vastustajalle ilmainen tasoitus 2-2.

Kolmas erä alkoi yhtä synkästi. Minuuttiakaan ei ollut ehtinyt kulua, kun puolustus uinahti ja vastustaja luikki karkuun ja hassutti Aleksin. Juho kuitenkin kuittasi tämän nopeasti seuraavassa vaihdossa kovalla rannevedollaan Konstan syöttäessä. Pian tämän jälkeen Konstan maila nousee liian korkealle ja Remix joutuu alivoimalle. Nurmon syöttely jauhoi sen verran tehokkaasti, ettei Remix kestänyt ja Nurmo siirtyi kahden maalin johtoon. Remix yritti painostaa hurjasti ja pääsi laukomaan paljon. Vedot vain tyssäsivät joko pelaajiin, maalivahtiin tai tolppiin. Kova rynnistys kostautui ja kaukoveto lattiaa nuollen meni kaikesta läpi. Lopussa Remix vielä yritti taistella kuudella viittä vastaan, mutta se ei tuottanut ratkaisua. Näin ollen Nurmo vei jälleen pidemmän korren lukemin 5-3. Kaikin puolin tasainen taisto oli, mutta pienet virheet nousivat ratkaiseviksi.