D-pojat saivat kovan kolauksen Peräseinäjoella

07.03.2016

Vastoinkäymiset ensimmäisestä pelistä alkaen eivät luvanneet hyvää ja sitä hienoa venymistä, mitä pojilta vuosien aikana on nähty, jäi tulematta. Kovan henkisen paineen alla pelannut Remix ei löytänyt sopivia avaimia lukon aukaisemiseksi.

FBC Remix – KihU

Valmentajat pääsivät heti ottelun alusta alkaen tuomariston silmätikuksi, kun joukkue saapui hivenen myöhässä kentälle. Ensimmäinen merkintä pöytäkirjaan ajassa 0.00 Remixin sarakkeeseen kahden minuutin jäähynä, syynä pelin viivyttäminen. Tästähän Kihniö kiitti ja löi pallon maaliin. Vaikka erän alku muutoin lähti pojilta kohtuullisesti käyntiin niin, jotenkin poikien aika tikitti pukuhuoneen kellon mukaan – viisi minuuttia perässä. Huonon alun vuoksi alettiin hätääntyä ja syötöt jäivät joko vajaiksi, olivat vaikeita tai muutoin heikkoja. Erä tilastollisesti oli tasainen, mutta Remix ei saanut pelistä oikein otetta.

Toinen erä alkoi yhtä murheellisesti kuin ensimmäinen. 26s. jälkeen pojat puolustivat löysästi ja hieno yllättävä veto pakin jaloista yläkulmaan lisäsi Kihun johtoa. Tasaista nousukuntoa osoittanut ja nytkin varmasti pelannut Viljami parin minuutin kuluttua toi tarvittavan kavennuksen upealla yksilösuorituksellaan kuljettaen omalta alueelta ja vetäen tarkasti yläkulmaan. Tämän jälkeen näytti, että peli vapautui ja peliesitys oli parempaa. Laukauksissa Remix oli vahvempi ja myllytys vastustajan maalilla oli vaarallista. Erän lopulla Remix sitten tuli tasoihin. Sekamelskan keskeltä ensin Konsta oli jo onnistua, mutta maalivahti sai jalan väliin. Väkisin Einari jatkotilanteesta riisti pallon ja kirjaimellisesti runnoi pallon verkkoon. Tilanne oli näin nollattu ja tasalukemista viimeiseen erään.

Remix hieman tiivisti peliään ja asetti kuumat pelaajat laittamaan vauhtia peliin. Hyvin tämä toimikin, joskin hieman onnekkaasti. Miskan keskialueen veto muutti vastustajan mailasta suuntaa ja maalivahti oli voimaton. Tässä vaiheessa vielä heräsi usko, että tämä peli voidaan voittaa. Paikkoja oli useita lisätä johtoa ja pariin otteeseen pallo kävi jo tolpassa ja pyöri viivalla asti, mutta perille asti se ei vain jaksanut. Tämän jälkeen viiden minuutin aikaero astui esiin. Tasaiseen tahtiin vyöryen ja tehokkaasti käyttäen paikkansa kihniöläiset tekivät maaleja hyödyntäen poikien nukahtelut. Oma hyökkäys valui hitaasti pyörryksissä olleen puolustuksen tueksi. Vielä kun syötöt joko annettiin suoraan tai kuljettaen vastustajalle, niin kukapa ei hyödyntäisi tilaisuutta. Alla oli liukas ja jäinen mäki, joten alaspäin mentiin ja kovaa. Pienen lohdun Remix sai, kun KihU otti jäähyn maasta pelaamisesta. Ylivoima tällä kertaa pyöri hyvin ja vetoja saatiin aikaiseksi. Lopulta Niko antoi hyvän syötön pakille viivaan, josta Tuukka sopivan korkuisella vedolla sivalsi pallon verkkoon ja avasi oman maalitilinsä. Aika vain kului loppuun, joten KihU selätti tällä kertaa Remixin.

Nibacos 04 – FBC Remix

Kokkolalaiset olivat lukeneet läksynsä paremmin ja olivat todella terävästi heti ottelun alusta alkaen liikkeellä ja otti isännän ottein pelin haltuunsa. Muutamia yksittäisiä hyökkäyksiä Remix sai luotua, mutta Nibacoksen syöttöpeli rullasi näyttävästi. Vielä kun he paremmalla jalalla juoksivat pojat nurin, ei taukolukemat 5-0 vastustajalle ollut mitenkään yllättävä. Ensimmäinen ottelu taisi painaa poikien mieltä, sillä joukkue oli totaalisen kipsissä. Oma organisoitu puolustaminen unohtui ja vastustaja päästettiin liian helpolla hyviin vetopaikoihin. Pelistä puuttui rauhallisuus pitää palloa ja rohkeus haastaa puolustusta.

Toiseen erään saatiin hieman palikoita kasattua ja pelillisesti pysyttiin paremmin kärryillä. Laukauksia saatiin enemmän (15), joskaan osumatarkkuus ei ollut kohdillaan (Nibacos torjunnat 1). Erän alkupuolella Hankonen rikkoi kuparisen Miskan esityöstä ja löi pallon maaliin vastustajan jalan kautta. Toinen erä oli enemmän Remixin kokonaisuudessaan ja taisteluhenki alkoi nostaa päätään. Hankonen iski toisen osuman erän loppupuolella maalinedustalta vapaalyönnin päätteeksi. Takaa-ajettavaa silti jäi kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä pojat hieman vielä petrasivat otteitaan ja pystyivät kovuudellaan vastaamaan Nibacoksen liikkeeseen ja syöttelyyn. Maalissa Erkkilällä ei tänään ollut paras päivä ja hieman helppo pallo ui jalkojen välistä sisään. Pallo ei muutenkaan oikein tarttunut, mutta onneksi puolustus tällä kertaa oli terävänä purkamassa irtopalloja. Pari kavennusosumaa pojat tehtailivat myöhemmin nopeasti. Ensin Miskan hyvästä heitosta maalinedustalle, Juho napautti sähäkällä kääntövedolla pallon verkkoon. Pian perään Roni teki hyvän esityön ja pohjusti Juholle toisen maalipaikan. Parin maalin perässä haettiin upporikasta ja rutiköyhää ottamalla Erkkilä pois maalilta. Tämä kuitenkin kostautui samaan virheeseen, jota koko ottelussa tehtiin. Eli joko kuljetettiin tai syötettiin suoraan vastustajalle. Keskialueen vapaalyönnin jälkeen palloa jäätiin hieromaan, joten vastustaja nappasi pallon ja vei sen tyhjään maaliin. Näin karvaiseva päivä tuli päätökseen lukemin 7-4. Viimeisistä otteluista ei panosta puutu sen verran tasaista on. Saas nähdä miten käy…