Jatkosarjan viimeinen ja jännitystä täynnä ollut turnaus D-pojilta osui nappiin

04.04.2016

Remixillä oli selkä seinää vasten ja ainoastaan voitoilla oli mahdollisuus päästä mitalipeleihin. Tämän lisäksi Nurmon ja Nibacos04 välisellä ottelulla oli oma merkityksensä. Nurmon voittaessa Remix mitalipeleihin ja Nibacos04 voittaessaan etenisi finaaleihin. Panosta siis riitti useammalla joukkueella, joten huima päivä salibandyssä oli luvassa.

Nibacos – FBC Remix

Ensimmäinen erä alkoi molemmilta tunnustellen ja palloon haettiin tuntumaa vältellen suurempia virheitä. Kumpikin sai luotua muutamia paikkoja tasaiseen tahtiin. Kurinalaisesti Remix liikkui päästä päähän pitäen viisikon tiiviinä. Pojille etukäteen kerrottiin Kauppiksen kentän tekevän pallonhallinnasta hankalaa. Näin ollen useaan otteeseen suhittiin joko tyhjää tai pallo irtosi ennen aikojaan lavasta. Ohjeet oli kuitenkin kuunneltu tarkasti ja 7min kohdalla Konsta oli jättänyt rystyveivit unholaan ja vei hienolla kärkikynällä laitapakin kahville. Sähäkkä spurtti perään ja ranteet lukkoon. Viuhuva ranne heilahti vieden Remixin johtoon. Parin minuutin kuluttua Nikon viuhuva veto meni vain hieman ohi ja pallo kimposi laidasta maalin edustalle. Ensin Lidman yritti etukulmasta saada sisään, mutta maalivahti ehti väliin. Pallo jäi kuitenkin viivalle pyörimään ja tarkkana tilannetta seurannut Roni teki Remixin toisen osuman. Seuraava kentällinen jatkoi vahvaa rummutusta. Viljami sai vapaan tilan ja antoi laukauksensa viuhua. Vikkeläjalkainen Juho oli ehtinyt maalille ja ohjasi pallon verkkoon. Muutaman kerran Nibacos pääsi kokeilemaan Hankosen refleksejä, jotka olivat loistavassa vireessä. Pari läpiajoa puolustuksen harhailtua Aleksi pystyi torppaamaan upeasti. Mutta kaksi yhtä vastaan oli Aleksillekin liikaa, vaikka Tuukka uhrautuvasti yritti ehtiä apuun. Näin Nibacos kavensi ensimmäisen erän lukemiksi 1-3.

Toisen erän alkuun Remix sortui hätäisiin ratkaisuihin, joista avautui vastustajalle vaarallisia paikkoja. Hankonen kuitenkin maalissa oli vertynyt iskuun ja napsi palloja kuin marjoja. Peliä palloteltiin omassa päässä ja avaukset jäivät vajaiksi. Ajatus oli jäänyt vaihtopenkille. Vähitellen Remix sai rauhoiteltua peliään ja pelin painopiste siirtyi toiseen päähän. Syöttely sujui mallikkaasti, minkä ansiosta Remix tulitti kokkolalaisten maalia hurjasti. Juhon ruoska viuhui jälleen tuhoisasti tuottaen yhden lisäosuman. Hetken kuluttua Juho tarjosi Erkkilälle vapauttavan syötön ja Aleksin veto painui verkon perille. Remix oli päässyt hyvään pelirytmiin, eikä edes Mäki-Tuurin saama kakkonen tätä hidastanut. Nibacoksen ylivoima pyöri hyvin, mutta Remixin nelikkö piti pintansa peittäen parhaat vetopaikat ja katkoi syötöt loistavasti. Enempää merkintöjä erään ei tullut, joten taukojohto 1-5.

Kolmannessa erässä Remix tyytyi jäädyttelemään peliä ja piti puolustuksen tiiviinä. Myöntää täytyy, että uhrautuvasti ja nöyrästi pojat pelasivat, vaikka vastustaja yritti väkisin runnoa maalia. Hankosen torjunnat ja pakkien maalinedustan siivoustalkoot sai estettyä pahimmat paikat. Yhden kavennusosuman Nibacos sai kuitenkin tehtyä, kun paha veto puolustajan jaloista yllätti Hankosen. Tästä huolimatta Remix istui ohjaksissa jämäkästi ja pääsi erässä kokeilemaan omaa ylivoimaa. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta, sillä pojat viihtyivät enemmän omalla puolustusalueellaan. Koko ylivoiman aikana ei taidettu nähdä ainuttakaan vetoa. No, tarkoitushan oli jäädyttää vastustajan peli ja hyökätä kontrolloidusti sekä puolustaa tiiviisti, tätä pojat siis tekivät. Ensimmäinen tavoite päivästä oli täytetty ja tärkeä voitto otettu. Nibacos kaatui 2-5 lukemin.

FBC Remix – KihU

Kihniöläiset syöttivät edellisessä kohtaamisessa katkeraa kalkkia pojille, joten nyt oli revanssin paikka. Paljon poikia ei tarvinnut motivoida. Kaikki oli nyt omissa käsissä, sillä edeltävässä merkityksellisessä ottelussa Nurmo otti 8-7 voiton Nibacoksen nuoremmista vain 15s ennen ottelun loppua. Remix pääsisi näin ollen jatkoon vain ja ainoastaan voitolla omasta ottelustaan. Ensimmäinen erä ei luvannut hyvää ja synkkiä pilviä alkoi kasaantua Remixin ylle. Alle minuutin pelin jälkeen KihU sai vapaalyönnin keskialueelta. Ensimmäinen laukaus kohti maalia ja ensimmäinen maali oli syntynyt. Historia toisti itseään. Remixin peli oli vahvasti kohmeessa, eikä millään löytää uomaansa. Toiminta kentällä oli halutonta ja vaikutti, että pojat olivat lamaantuneita. Onneksi enempää osumia ei tullut.

Jos ensimmäinen erä alkoi nopeasti, niin samaan tyyliin jatkettiin toisessa. Viljami sai pallon keskialueella ja sijoitti tarkasti maanuoliaisen moken jalkojen välistä sisään, erää ehti kulua vain 27s. Remix pystyi hallitsemaan peliä, mutta Kihniön rikkova pelityyli tuotti suuria vaikeuksia pelin rakenteluun. Pallo pyöri mallikkaasti ja maltilla pakkien kautta kierrättäen saatiinkin hyvä tilanne. Tuukka syötti nopeasti vapaana olevalle Erkkilälle, jonka veto upposi samasta kolosta sisään kuin Viljaminkin. Hullaantuneesti pojat tuulettivat johto-osumaa. Tämän jälkeen ote jälleen hieman kirposi ja jokainen halusi päästä ratkaisemaan pelin itse. Yksityisyrittäjyys ei ennenkään ole joukkuelajissa tuottanut tulosta, ei nytkään. KihU ei lannistunut vaan painoi päälle herhiläisen lailla. Niinpä puolustus hieman hätääntyi ja tarjosi syötön suoraan vastustajalle. Vastustaja kiitti ja kumarsi lyöden pallon vastustamattomasti takakulmaan. Erätauolle siirryttiin kutkuttavassa tilanteessa 2-2.

Kolmanteen erään asteli päättäväinen Remix. Finaaleihin mennään ja se on selvä!!! Vahvalla syöttelyllä ja liikkuvalla pelillä Remix sai tarvittavia paikkoja. Vetoja sateli vasemmalta, oikealta, edestä ja takaa. Laukaisutilastot otteluun olivat Remix 50 – KihU 20, joten melkoinen oli myllytys. Erän puoliväli oli totaalista Remixin hallintaa. Kulmavaparista Hauki Jr tarjosi Hermannille oivan syötön, kova lämäri painui jälleen längistä verkon perille. Pian perään Mäenpään duo soitatti maalilaulua. Niko siirsi Ronille sivuun ja välitön laukaus pysähtyi maalivahtiin jääden kuitenkin irtoimena pomppimaan. Roni totutusti kärppänä seurasi oman vetonsa ja tuikkasi pallon maaliin. Lisää seurasi kun Herman teki Nikon esityöstä Remixin viidennen osuman. Yhden kavennuksen KihU sai hieman lahjaksi, kun puolustuksessa käsi aavistuksen vapisi ja pallo unohtui matkasta. Pieni vikkelä vihulainen sivalsi etukulmasta pallon maaliin. Summeri soi ja Remix juhlisti 5-3 voittoaan. Etukäteen oli jo laskelmoitu, että tämän pitäisi riittää paikkaan mitalipeleissä, sillä Nibacos04:n kanssa oltiin nyt tasapisteissä ja keskinäisistä kohtaamisista 2/3 Remix oli selvinnyt voittajana.

Loistavaa peliä pojilta ja tärkeää venymistä juuri oikeaan aikaan. Aurinko paistoi nyt Remixille. Viikon kuluttua taistellaan jälleen mitalin kiilto silmissä. Kaikki joukolla kannustamaan Qmaxiin 10.4.