D1-pojat korkkasivat kauden Ilmajoella

08.10.2016

Lähtökohdat turnaukseen olivat hivenen synkät, sillä matkaan päästiin kahden kentällisen voimin. Sairastelut ja loukkaantumiset söivät ison reiän valmennuskaksikon pelikirjaan. Pojat eivät tästä tosin olleet moksiskaan vaan nauttivat täysin rinnoin pelaamisesta. Tämä myös näkyi kentällä ja tulokseksi tuli tyylipuhdas suoritus täysin sarjapistein.

SBVaasa04 -Remix

Pukukopissa sovittiin maltillisesta alusta, sillä päivä oli pitkä, joten kaikkia mehuja ei haluttu heti puristaa irti. Alkulämmittelyt jäi pojilla hieman naftiksi, joten ensimmäinen erä oli kokolailla tahmeaa. Hermostuneisuus näkyi hätäisinä purkuina, osoitteettomina syöttöinä ja rymistelynä. Näin ote pelistä oli enemmän vaasalaisilla. Ja kun terävyys ei ollut kohdillaan, niin vastustaja rokotti armotta tehden ensimmäisen tilastomerkinnän 4:25. Remix ei kuitenkaan jäänyt tilannetta kauan vatvomaan. Aloituksesta kahmaistiin pallo omalle joukkueelle ja hetkellisen keskialueen väännön jälkeen Herman toi pojat tasoihin, 30s avausosumasta, Mäki-Tuurin syöttäessä. Muutoin erä menikin tasaväkisesti. Loppua kohden poikien peli tasaantui ja parhaat maalipaikat oli Remixillä. Ajassa 11:46 Herman vikkeline jalkoineen luikki puolustajalta karkuun ja löysi pienen raon yläkulmasta, jonne toimitti pallon.

Toisen erän alkuun Remix tuli aktiivisempana, mikä näkyi parempana pallokontrollina. Syötöt olivat harkitumpia ja pallo liikkui pelaajlta toiselle. Viisikon paketti pysyi paremmin kuosissa, jolloin vastustaja ei päässyt paraatipaikoille. Kaksikko Mäki-Tuuri - Kangas tekivät parin minuutin sisään maalin mieheen, toisen toimiessa syöttäjänä. Puolivälissä erää Remix joutui alivoimalle väärän vaihdon vuoksi. Se kestettiin, mutta kentälliset sotkeentuivat sen verran pahasti, että kontrolloitu pelaaminen unohtui. Niinpä vastustaja komeasti syötellen hyödynsi tilanteen ja kavensi tilannetta.

Kolmannessa erässä Remix pystyi pitämään johtonsa, vaikka joutui uudelleen alivoimalle. Oli jopa tehdä maalinkin, Juhon ja Hermannin taistellessa hyvän katkon keskialueella. Ajassa 38:44 Herman näytti, mitä kesän leirityksiltä oli takataskuun tarttunut. Loistavan yksilösuorituksen jälkeen kierteinen osuma löysi tiensä verkon perille. Ylivoiman muodossa Remixille tarjoutui mahdollisuus lyödä sinetti otteluun, mutta hätäisine ratkaisuineen peli pyöri enemmän omassa päädyssä, joten tulosta ei tullut. Lopussa Vaasa kuudella pelaajalla yritti kavennusta, mutta pojat blokkasivat ja taistelivat hienosti. Avopaikoista ei tyhjiinkään onnistuttu maalia naulaamaan, joten lopputulos 2-5 ja avausvoitto.

ISB - Remix

Ilmajokisia ei oltu kohdattu aiemmin, joten otteluun ei sinällään voitu asennoitua tietäen, millaista peliä vastustaja pelaa. Pojat olivat leppoisalla päällä ja asenne oli ainakin kohdillaan. Ottelun alkuminuuteista lähtien ei ollut epäselvyyttä, kumpi peliä dominoi. Remix piti palloa ja kerta toisensa jälkeen loi tilanteita ISB:n maalille. Kolmen minuutin pelin jälkeen Herman avasi maalihanat Jepen syötöstä. Samat miehet olivat asialla pelikellon pysähtyessä aikaan 8:51. Kun vielä hieman ennen taukovihellystä Roni tarjoili Hermannille paikan hattutemppuun, oli pelin kulku selkeä.

Toinen erä olikin sitten käsijarru päällä pelaamista. Pallo toki pysyi Remixin hallussa, mutta pelin avaus oli hidasta ja syötöissä pallo poltteli lavassa. Näin vedot olivat lähinnä sutaisuja sinnepäin. Vaihtopenkillä pojat itsekin asian tiedostivat ja totesivat, että vaikea pelata, kun kaveri ei yhtään painosta. Yksi osuma toki saatiin. Jälleen yhdistelmällä Jeppe - Herman. Kuvaavaa pelissä oli sekin, että Hankoselle ei erässä tullut yhtään torjuntaa.

Kolmannessa erässä pojat ottivat sitten enemmän otetta palloon ja tykittivät sitä urakalla kohti ilmajokisten maalia. Lauonta muistutti enemmän kyllä kärpäsen ampumista haulikolla kymmenien metrien päästä. Pieni ahdistuksen poikanen hiipi paidan rakoon, kun maaleja ei meinannut millään tulla. Toisilla onnistui ja toisilla ei. Tänään oli Hermanin päivä, Ronin ja Jepen kanssa peli kulki. Pariin otteeseen Herman tarjoili Ronille unelmapassin. Eikä Roni paikkoja tuhrinut. Syötti kerran jopa takaisin todeten; “Pistä parempi syöttö”.teki työtä käskettyä ja Roni niittasi maalin. Herman  Lopputulos hienosti 0-6.

Remix - FBCJeppis

Pojat olivat päässeet hyvään vauhtiin ja huumoria pukukopista ei otteluun valmistautuessa puuttunut. Jos maaliruiskut edellisessä ottelussa suihki sinne tänne niin tässä pelissä osoite löytyi. Kentällisiä hieman säädettiin ja pelipaikkoja vaihdeltiin. Peli pyöri kuin ruletti. Ensimmäinen erä oli tasainen ja hieman näytti, että pelistä saattaa tulla tiukka. Ylivoima pyöri mallikkaasti ja vetoja saatiin tukuittain. Ensimmäinen maali tuli kuitenkin myöhemmin, kun Roni seurasi tarkasti Hermanin vedon ja laittoi pallon maaliin. Jeppiksen tasoitus tuli hetkeä myöhemmin upealla ohjauksella, jossa puolustus ja maalivahti olivat voimattomat. Remixin kuittaus tuli kuitenkin nopeasti Ronin oivallisesta syötöstä, josta ArttuH siirsi Remixin uudelleen johtoon.

Toisesta erästä ei oikeastaan ole muuta sanottavaa kuin se, että siinä kuului se kuuluisa raksahdus selkärangasta. Seitsemän minuutin aikana pojat paukuttivat kuusi maalia. Vastustaja ei enää pysynyt vauhdissa mukana, sen verran hurjaa pyöritystä pojat esittivät.

Kolmannessa erässä pojat päättivät, että kiritään hieman aikataulua kiinni niin kaikki pääsevät ajoissa kotiin. Kolme minuuttia riitti siihen, että peli vihellettiin poikki - 12 maalin erolla. Valmentajia ilahdutti etenkin se, että nyt jokainen pelaaja sai onnistumisia tililleen ja poikien pelistä löytyi näyttävää osaamista. Puolustukseenkin saatiin lisää tulivoimaa, kun Juhoa kokeiltiin peluuttaa pakkina. Mallikkaasti annetusta tehtävästään suoriutui. Moni pelaaja pääsi myös maalin makuun, joten ratkaisijoita löytyy. Vielä kun sairastuvalta saadaan loputkin pelaajat rosteriin, niin mitä nämä pojat saavatkaan aikaan - huh huh!