Loistava venyminen ja sysimusta 7min lopputuloksena Pietarsaaresta

29.10.2016

D-pojat tekivät sen mikä tarpeen oli ja lunastivat paikkansa ikäluokkansa ylemmästä jatkosarjasta. Helpolla sitä ei kuitenkaan saavutettu, sillä kahdella tappiolla se olisi jäänyt haaveeksi. Sen verran tasaisia pelejä yksinkertaisessa alkusarjassa pelattiin.

SB Vaasa - Remix

Viime kaudella Vaasa oli kokolailla suvereeni ja muut vain vähän pystyivät kiusaamaan heitä. Nyt Remix oli kuitenkin luonut nahkaansa ja ennakkoluulottomasti valmentajat lähtivät kokeilemaan uusia ketjuja. Vauhdissa Remix pysyi hyvin Vaasan kyydissä, mutta hieman hermostuneesti erä alkoi. Avauspelissä pojat eivät muistaneet harjoiteltuja kuvioita laisinkaan vaan sortuivat ‘pitkä päätyyn ja perään’ -taktiikkaan. Parin minuutin pelin jälkeen pojat hyökkäsivät turhankin rohkeasti ja nopea vaasalais -hyökkääjä ei muuta tarvinnut läpiajoon ja maalin tekoon. Muutaman minuutin kuluttua tästä hyökkäys pelasi passiivisesti peruuttaen pois tieltä. Blokkaus vedosta unohtui ja maskiton kierteinen veto kaukaa hivenen yllätti myös Hankosen. Remix kuitenkin sisuuntui ja sai pian vapaalyönnin hyökkäysalueelta. Vapari ei sinällään ollut loistelias, mutta pallo jäi maalin edustalle, josta Riku pienellä siirrolla antoi Jepen vipata pallon maaliin. 1-2 lukemista erätauolle.

Toisessa erässä Remix oli jo paremmin mukana. Vääntö oli tasaista ja tilanteita tuli puolin ja toisin. Pojat pysyivät paremmin omissa rooleissaan ja pystyivät rauhoittamaan peliä. Vaasalaiset saatiin pakotettua pois hyviltä veto paikoilta ja pojat taistelivat upeasti tilanteissa loppuun asti. Vaasalaisten 18:sta laukauksesta 11 päätyi Remixin muuriin. Kertonee jotain poikien asenteesta taistella oman joukkueen eteen. Hyvästä puolustusalueen väännöstä Remix käänsi tilanteen hyökkäykseksi. Ajassa 24.31 Herman pinkaisi karkuun Arttujen Haukilehto ja Mäki-Tuuri avustuksella. Tarkka sivallus takarautaan ja Remix tuli tasoihin. Myös Erkkilä osoitti taistelutahtoa hyökkäyspäässä melkein vieden pojat johtoon, mutta hieman kyseenalaisesti tuomari passitti hänet jäähylle. Erkkilä lähti hakemaan kulmapalloa ja vastustaja löi mailan juoksurattaisiin. Kompuroidessaan maila lensi korkealle ja tästä 2min. Alivoima kuitenkin kestettiin, vaikka maalille tulikin säpinää. Muutamat tilanteet mitä Vaasalle tuli niin Hankonen napsi ne kiinni.

Kolmanteen erään Vaasa tuli vahvasti ja pyöritti peliä mallikkaasti. Remix piti linjansa kuosissa ja blokkasi jälleen suurimman osan vedoista. Nopeilla vastaiskuilla pojat hakivat ratkaisua, mutta viimeistely ontui ja vedot olivat hätäisiä. Kunnes lähestyttäessä 39 peliminuuttia Remix sai jälleen vapaalyönnin hyökkäysalueelta. Juuson pieni siirto, josta Juho laukoi terävästi ranteella yläkulmasta pallon maaliin. Vaasa aloitti hurjan painostuksen, mutta sitkeästi Remix taistellen puolusti johtoaan. Viihdyttävään peli-iltaan kuului kuitenkin hivenen dramatiikkaa. Luonnollisesti Vaasa otti maalivahdin pois pelaten näin kuudella pelaajalla. Remix yritti jäädyttää pelin, mutta vain 8s ennen loppuvihellystä paine purkaantui, kun vaasa riisti pallon toimittaen sen pitkälle Remixin päätyyn. Epäonneksemme hyökkääjän veto kimpoili puolustajan jaloista Hankosen kainalon alta maaliin. Näin lopputulokseksi tuli tasapeli 3-3. Vaikka voitto jäi niin hilkulle, niin pojat pelasivat unelma ottelun. Erässä Vaasa rummutti hurjat 31 vetoa ja koko ottelussa 64. Näistä reilut puolet Remix pystyi estämään syntysijoilleen, joten pojilta saattoi muutama reikäpallon kuva vartalosta löytyä.

Remix -Kihu

Poikien hyvä pelivire jatkui päivän toisessa ottelussa, jossa vastaan asettui Kihniön Urheilijat. Remix aloitti väkevästi ja maltilla rakenteli hyökkäyksiä. Syöttö kulki hyvin ja pelin painopiste oli selkeästi Kihun päässä. Ajassa 4:27 nähtiin päivän komein osuma, kun Juho pääsi keskeltä hyvään vetosektoriin. Puolustus kuitenkin peitti senverran hyvin, ettei suoraan osumaan ollut mahdollisuutta. Niinpä tarkkasilmäinen Juho huomasi Einarin hiipineen maalille ja toimitti pallon sinne. Upea ohjaus ja pallo on ensimmäisen kerran maalissa. Vaikka Remix pelasi hyvin ja loi parhaat tilanteet, niin Kihun fyysisyys teki erästä rikkonaisen. Pallo kilahteli välillä tolppaan ja maalivahdin kypärään, mutta verkon perille ei vain osunut. Vaarattoman näköisestä hyökkäyksestä vastustaja roiskaisi pallon maalia kohti ja ilkeä pomppu upposi sisään hivenen helposti. Tasatilanteesta siirryttiin erätauolle.

Toisessa erässä Remix jatkoi hyvää myllytystä ja sai luotua vajaat 30 laukausta koko erään. 2min pelin jälkeen syöttöpeli rullasi ja Nikolle avautui avopaikka. Nikohan ei näitä hetkiä tuhlaile vaan varmasti sivalsi pallon maaliin. Syöttömylly jauhoi ja peli pyöri vakuuttavasti. Pian Niko osoitti, että myös muut lajit ovat hallussa ja tyylikkäällä potkulla vapautti Konstan puolustajien välistä karkuun. Konsta nappasi pallon rystyllä haltuun ja kämmenlyönnillä ujutti pallon längistä sisään. Tässä kohden Remix tarrasi 3-1 johdolla vakuuttavasti ohjaksista kiinni. Mutta hetkeä aiemmin Juho oli nilkuttanut vaihtoaitioon muljautettuaan nilkkansa. Puolustuksen tärkeä lenkki oli saatava nopeasti takaisin peliin. Kylmähoito ja jäykistys teipillä eivät tuottaneet sellaista tulosta, että Juho olisi enään kentälle lähtenyt, joten valmentajat olivat pakotettuja muokkaamaan lennosta kentällisiä. Vauhti ei vielä hidastunut, sillä pelikellon osoittaessa aikaa 23.25 Herman hyvällä harhautuksella pääsi puolittain irti ja viiletti kohti maalia. Maalivahti torjui vedon sylkien sen eteensä. Paikalla sattui seisoskelemaan muuan Erkkilä, joka ohjasi pallon ohi maalivahdin. Remix hieman tuudittautui hyvän olon tunteeseen ja löysän puolustamisen vuoksi kavennus syntyi pian perään. Miesvartioinnissa ei oltu tarkkana, joten Hankoselle ei jäänyt mahdollisuuksia. Erän lopulla Kihu painosti enemmän, mikä muutti poikien otteen hermostuneiseksi ja mailasta puristettiin hieman liikaa. Maalin nälkä ajoi hyökkääjät yksinyrittämiseen ja joukkuepelaaminen rakoili.

Kolmannessa erässä Kihniö painoi hurjasti päälle. Kova vauhti alkoi uuvuttaa puolustusta. Vaikka pojat hyvin vetoja blokkasivatkin niin tarpeeksi ei jaksettu tilanteissa vääntää, jolloin Kihu pääsi jo maalin päähän. Juhon poisjäänti selkeästi vaikutti paikanvaihtojen myötä kentällisiin ja poikien peli sotkeentui pahoin. Lisäksi hieman epäselvän tilanteen vuoksi Remix joutui kärsimään 2min rangaistusta. Alivoima pelasi jälleen tyylikkäästi Hermanin toimiessa pääarkkitehtinä. Tästä pojat saivat hieman virtaa ja peli jatkui tasaisena. Kunnes peliä oli 7 min jäljellä, Remixin kone alkoi yskähdellä. Muutaman minuutin aikana Kihu takoi taululle lukemiksi 4-6. Väsymys paistoi remixiläisistä, mikä näkyi henkilökohtaisina huonoina ratkaisuina. Näistä vastustaja tylysti rokotti. Edes aikalisät eivät tuoneet helpotusta tilanteeseen. Lopussa Remix hakee ilman maalivahtia peliä tasoihin, mutta onnetar oli kääntänyt selän pojille. Paikkoja tosin oli, mutta lähellä ei ole sama kuin täysosuma. Viimeisen maalin sai Kihniö laittaa tyhjiin, joten lopputulos 4-7.

Loistavan ensimmäisen ottelun ansiosta Remix sai sarjassa pisteitä 7 ja otti paikkansa lohko kakkosena. Voitosta huolimatta Kihniö jäi alempaan loppusarjaan pisteen Remixiä jäljessä ja toivotti Remixille voitokasta jatkoa. Vaasa04 oli voittanut Kihniön keskinäisessä ottelussaan, joten heille kolmas sija. SBVaasa oli sarjan ykkönen 9 pisteellä. Jatkossa on siis tiedossa kovatasoisia pelejä, kun toisesta lohkosta vastaan tulee Nurmo, Nibacos04 ja Nibacos.