C-tytöt taistelivat SM-pudotuspelikarsinnoissa

19.03.2018

Lauantaina 17.3. FBC Remixin historiassa koitti harvinainen hetki, kun seuran joukkue oli mukana SM-sarjan pudotuspelikarsinnoissa. Asialla oli C-tyttöjen joukkue, joka aluesarjan toisella sijallaan ansaitsi paikan play off -karsintoihin. Näistä karsinnoista oli mahdollisuus kaiken onnistuessa edetä vaikka Suomen mestaruuteen asti.

Play off -turnaus pelattiin Vierumäen urheiluopistolla ja ensimmäisellä kierroksella Remix kohtasi Etelä-Suomen aluesarjan voittajan LoSB:n Lohjalta. Lohja ei omassa aluesarjassaan ollut hävinnyt yhtään peliä, joten kovan pelin arveltiin olevan tulossa. Ja näin myös kävi, ensimmäisessä erässä Remixin peli oli jännittynyttä ja vastustaja latoi kolme kertaa pallon maaliin. Erätauolla valmennus väänsi kentälliset uuteen uskoon ja toisessa erässä alkoi tulla tulosta. C-tyttöjen yksi vahvuus on se, että pelipaikkoja voidaan muutella ottelun kuluessa tarpeen mukaan paljonkin ja peli silti sujuu.

Toisen erän ensimmäisessä vaihdossa vastustaja teki neljännen maalinsa, mutta Remix ei lannistunut ja otti tukevan otteen pelistä. Avausmaali näki päivänvalon eikä Lohja enää tehnyt erässä lisämaaleja.

Kolmannessa erässä Remixin uurastus tuotti vielä yhden kavennusmaalin, mutta sen jälkeen myös Lohja onnistui maalinteossa vieläpä kahdesti ja lopputuloksena oli Lohjan voitto 6-2.

Lohjan pelaajat olivat nopeita ja taitavia ja ansaitsivat voittonsa. Lisähaastetta otteluun toi se, että Remixin vakituinen maalivahti ei y-pelaajastatuksensa vuoksi saanut näihin SM-karkeloihin osallistua. Remixin tytöt eivät kuitenkaan myyneet nahkaansa halvalla ja joukkueen tavaramerkki, hurja taistelutahto, pääsi esille tässäkin pelissä. Vaikka erätauoilla maattiin jalat pystyssä kentän laidalla, niin pillin vihellettyä ei tuumaakaan annettu periksi. Kaikki pelaajat onnistuivat omien kykyjensä mukaisesti eikä varamaalivahtikaan hämmentynyt äkillisestä komennuksesta tolppien väliin. Aluesarjassa ei näin kovia joukkueita vastaan päästä pelaamaan, joten peliuransa rankimmassa ottelussa Remixin nuori joukkue saavutti vähintäänkin kelvollisen tuloksen.