Aika: 29.10.2016 13.00
Paikka: Rettig Sport Center Pietarsaari
Sarja: d1-pojat-pm-alkusarja

SB Vaasa - Remix

Viime kaudella Vaasa oli kokolailla suvereeni ja muut vain vähän pystyivät kiusaamaan heitä. Nyt Remix oli kuitenkin luonut nahkaansa ja ennakkoluulottomasti valmentajat lähtivät kokeilemaan uusia ketjuja. Vauhdissa Remix pysyi hyvin Vaasan kyydissä, mutta hieman hermostuneesti erä alkoi. Avauspelissä pojat eivät muistaneet harjoiteltuja kuvioita laisinkaan vaan sortuivat ‘pitkä päätyyn ja perään’ -taktiikkaan. Parin minuutin pelin jälkeen pojat hyökkäsivät turhankin rohkeasti ja nopea vaasalais -hyökkääjä ei muuta tarvinnut läpiajoon ja maalin tekoon. Muutaman minuutin kuluttua tästä hyökkäys pelasi passiivisesti peruuttaen pois tieltä. Blokkaus vedosta unohtui ja maskiton kierteinen veto kaukaa hivenen yllätti myös Hankosen. Remix kuitenkin sisuuntui ja sai pian vapaalyönnin hyökkäysalueelta. Vapari ei sinällään ollut loistelias, mutta pallo jäi maalin edustalle, josta Riku pienellä siirrolla antoi Jepen vipata pallon maaliin. 1-2 lukemista erätauolle.

Toisessa erässä Remix oli jo paremmin mukana. Vääntö oli tasaista ja tilanteita tuli puolin ja toisin. Pojat pysyivät paremmin omissa rooleissaan ja pystyivät rauhoittamaan peliä. Vaasalaiset saatiin pakotettua pois hyviltä veto paikoilta ja pojat taistelivat upeasti tilanteissa loppuun asti. Vaasalaisten 18:sta laukauksesta 11 päätyi Remixin muuriin. Kertonee jotain poikien asenteesta taistella oman joukkueen eteen. Hyvästä puolustusalueen väännöstä Remix käänsi tilanteen hyökkäykseksi. Ajassa 24.31 Herman pinkaisi karkuun Arttujen Haukilehto ja Mäki-Tuuri avustuksella. Tarkka sivallus takarautaan ja Remix tuli tasoihin. Myös Erkkilä osoitti taistelutahtoa hyökkäyspäässä melkein vieden pojat johtoon, mutta hieman kyseenalaisesti tuomari passitti hänet jäähylle. Erkkilä lähti hakemaan kulmapalloa ja vastustaja löi mailan juoksurattaisiin. Kompuroidessaan maila lensi korkealle ja tästä 2min. Alivoima kuitenkin kestettiin, vaikka maalille tulikin säpinää. Muutamat tilanteet mitä Vaasalle tuli niin Hankonen napsi ne kiinni.

Kolmanteen erään Vaasa tuli vahvasti ja pyöritti peliä mallikkaasti. Remix piti linjansa kuosissa ja blokkasi jälleen suurimman osan vedoista. Nopeilla vastaiskuilla pojat hakivat ratkaisua, mutta viimeistely ontui ja vedot olivat hätäisiä. Kunnes lähestyttäessä 39 peliminuuttia Remix sai jälleen vapaalyönnin hyökkäysalueelta. Juuson pieni siirto, josta Juho laukoi terävästi ranteella yläkulmasta pallon maaliin. Vaasa aloitti hurjan painostuksen, mutta sitkeästi Remix taistellen puolusti johtoaan. Viihdyttävään peli-iltaan kuului kuitenkin hivenen dramatiikkaa. Luonnollisesti Vaasa otti maalivahdin pois pelaten näin kuudella pelaajalla. Remix yritti jäädyttää pelin, mutta vain 8s ennen loppuvihellystä paine purkaantui, kun vaasa riisti pallon toimittaen sen pitkälle Remixin päätyyn. Epäonneksemme hyökkääjän veto kimpoili puolustajan jaloista Hankosen kainalon alta maaliin. Näin lopputulokseksi tuli tasapeli 3-3. Vaikka voitto jäi niin hilkulle, niin pojat pelasivat unelma ottelun. Erässä Vaasa rummutti hurjat 31 vetoa ja koko ottelussa 64. Näistä reilut puolet Remix pystyi estämään syntysijoilleen, joten pojilta saattoi muutama reikäpallon kuva vartalosta löytyä.