Aika: 11.3.2017
Paikka: Vaasan Kauppaoppilaitos
Sarja: D1-pojat-pm-ylempijatkosarja

Nibacos –Remix

Joukkueiden valmentajien kuulumisten vaihdossa kävi ilmi, että kummallakin joukkueella oli ollut hyvä valmistautuminen otteluihin. Aurinkoisessa ja kevyessä pakkasessa pojat olivat hakeneet alkuvalmisteluja joten kaiken piti olla kunnossa. Ottelu alkoi pojilta tahmeasti ja liike muistutti kevätauringossa heräilevän käärmeen liikehdintää. Vastustaja sai vapaasti kiertää maalin takaa ja etukulmasta pyöräyttää maalin kenenkään sen kummemmin tehdessä yhtään mitään. Hallissa kajahti heti huuto: ”Pojat hei, peli alkoi jo! Herätys!” Ja kun silmät saatiin auki, niin kuittaus tuli nopeasti. Herman sai kulmauksesta vapauttavan syötön Konstalta ja sivalsi pakin jaloista pallon maaliin. Seuraavassa tilanteessa tapahtuikin sitten taas Remix-päädyssä. Hyökkäys kääntyi 3vs2 puolustustilanteeksi. Takakulmalla täysin unohdettuna vastustaja sivakoi palloa maaliin. Kokkolalaiset, kuin myös omat pojat, lopettivat pelaamisen kaikkien luullessa, että pallo oli maalissa. Mutta tuomari levitti kätensä ja totesi, että pallo oli maalivahdin hallussa. Peli jatkui tasaisena erän loppuun. Paikkoja oli, mutta maalia ei saatu.

Remix aloitti toisessa erässä tulituksen Nibacoksen maalia kohti, mutta maalivahti oli loistavalla pelituulella lukien hyvin tilanteet ja blokaten maalintekoaikeet. Nibacos taasen pääsi vastahyökkäykseen ja pitkästä poikkikentänsyötöstä suora laukaus viuhui ohi Hankosen. Puolustuksen huono merkkaus ja syöttölinjojen peitto avasi ovet vastustajalle. Mutta kuten aiemmin, pojat kuittasivat tilanteen nopeasti. Pojat blokkasivat vaparin ja pääsivät nopealla hyökkäyksellä maalintekoon. Herman syötti pakin jaloista Konstalle, joka jatkoi suoraan maalinkulmalle Erkkilälle. Aleksi uitti pienestä raosta pallon etukulmasta sisään. Remix jatkoi Nibacos –maalivahdin myllytystä, mutta pallo ei tänään halunnut totella käskijäänsä. Kun Remix ei omista paikoistaan onnistunut, niin Nibacos vastaavasti osui paremmalla prosentilla. Jälleen pieni merkkausvirhe ja takatolpalla vapaana ollut vastustaja vei Nibacoksen jälleen johtoon. Pelin painopiste oli selkeästi kokkolalaisten päädyssä ja Remix oli niskan päällä, mutta kun ei vain mene niin ei vain mene.

Kolmas erä pelattiin kokolailla yhteen päätyyn. Remix paineisti ja yritti vimmatusti tasoittaa peliä. Hyviä suorituksia ja oivallisia kuvioita pystyttiin luomaan. Kentän kunkku kyllä tässä ottelussa oli Nibacoksen maalivahti, joka torjui 30 kertaa (93.8%). kaksi tähteä tässä ottelussa olisi voinut antaa saman joukkueen puolustukseen, sillä se pystyi olemaan 35 laukauksesta 23 kertaa pallon tiellä. Yksi tähti kuuluu Remixille kovasta yrityksestä. Lopulla tasoitusta haettiin kuudella pelaajalla, mutta epäonninen syöttö lipsahti suoraan vastustajalle, joka laittoi pallon tyhjään maaliin. Lopputulokseksi jäi näin ollen 4-2 tappio.