RemixD1-pojat - Nibacos 04 (7 - 2)

Aika: 1.4.2017
Paikka: Qmax Arena Nurmo
Sarja: D1-pojat-pm-alueloppuhuipentuma


Välierä 

FBC Remix – Nibacos04


Ottelu alkoi nihkeästi, vaikka pojat saivat pallon hyvin liikkumaan pelaajalta toiselle. Pientä hermostuneisuutta oli myös havaittavissa, sillä erä kokonaisuudessaan oli soheltamista. Näin hieman onnekkaastikin Nibacos pääsi maalintekoon. Keskialueen veto kimposi tolpasta maaliviivalle ja Hankosen haroessa palloa, siirsi vastustaja sen viivan yli. Peliä jatkettiin tasaisissa merkeissä Remixin pitäessä palloa. Pojat karvasivat hieman arastellen, joten Hankosella maalissa riitti töitä. Tällaisen tilanteen jälkeen päästiinkin vastahyökkäykseen, jossa Einari passasi Nikolle keskustaan. Niko otti pallon rystyllä haltuun ja heitti pienet piruetit ennen kuin löi pallon maaliin. Nibacos kuittasi tilanteen nopeasti, kun omalla puolustusalueella törmäiltiin. Vastustaja sai pallon kuin tarjottimella ja takatolpalle unohdettu vihulainen sai viedä kokkolalaiset uudelleen johtoon.

Toiseen erään Remix lähti kovemmalla sykkeellä ja vauhtia tuli peliin lisää. Valmentajat piiskasivat erätauolla poikia säälimättä. Panos oli ladattu ja sytytyslanka paloi. Enää poikien tarvitsi vain suorittaa räjäytys. Hyviä tilaisuuksia maalintekoon tuli liukuhihnalta ja laukauksia vedettiin puolet enemmän ensimmäiseen erään verrattuna. Ajassa 20:36 Remix pääsi ylivoimalle, kun Nikoa lyötiin mailalle vetotilanteessa. Tätä ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä, vaikka muutamaan tilanne saatiin luotua.  Pojat karvasivat nyt aggressiivisemmin, mikä sitten tuotti tulosta. Laurin tehdessä hyvän esityön hyvällä paineistuksella karkasi Konsta pakkien välistä karkuun ja nosti pallon ohi maalivahdin. Ja kun Konsta päästetään irti niin yleensä siitä seuraa tilanteita. Niin nytkin. Hän antoi koneen hetken hyrräillä kunnes Juho heitti pitkän avauksen. Konsta ampui kuin raketti matkaan ottaen pallon haltuunsa ja tyylikkäästi puikkasi puolustajien välistä läpi ja sytytti Remix sydämen liekkeihin.

Viimeiseen erään Remix oli saanut sydämen sykkimään. Pojilla oli selkeä päämäärä – tästä ottelusta väännetään voitto ja mennään finaaliin. Peli oli varsin mallikasta ja taistellen Remix oli vahvempi. Pojat uurastivat yhtenäisenä joukkueena, minkä ansiosta tulosta tuli. Juho nousi vahvasti laitaa ylös ja hyvin suojaten sai pyörittyä kulmauksessa. Ronin taitavan pelinlukutaidon ansiosta hän pääsi hiipimään pakkien taakse, jonne Juho antoi loistavan syötön. Roni tylytti maalivahtia laittamalla pallon längistä sisään. Remixin kova vauhti ja fyysisyys pakotti Nibacoksen rikkomaan peliä jäähyn arvoisesti. Ylivoima pyöri maltillisesti ja laukauksia sateli, mutta maali jäi tulematta. Pian jäähyn päätyttyä Remix sai vapaalyönnin. Se junailtiin sen verran hyvin, että nyt pallo saatiin maaliin asti. Niko syötti ensin Tuukalle, joka jatkoi takaisin Mäki-Tuurille. Moke torjui Artun vedon, mutta irtopalloon ehti ensimmäisenä loistavalla pelituulella ollut Lauri, joka lisäsi johtoa jo 5-2. Peliä oli jäljellä neljä minuuttia, joten Nibacoksen oli pakko hakea rohkeita ratkaisuja. Maalivahdin vaihtaminen kenttäpelaajaan ei kuitenkaan auttanut, sillä kiven kova Remix puolustus kesti ja seisoi kuin muuri laukausten edessä. Ottelun parhaana pelaajana palkittu Lauri teki juuri sitä työtä mitä valmentajat häneltä odottivat. Aktiivinen karvaus sai alimman pelaajan hätäilemään ja menettämään pallon, joten Lauri sai lyödä pallon tyhjään maaliin. Hetkeä myöhemmin saman teki Niko, joka sai pallon vastustajan epäonnistuneen avauksen seurauksena suoraan lapaan. Summerin soidessa Remix kannattajat hurrasivat, kun pojat marssivat vakuuttavin 7-2 luvuin finaaliin. Toisessa välierässä Nurmo ja Vaasa olivat käyneet tiukan taiston ja vastustaja selvisi viime minuuteilla Vaasan eduksi 5-4. Finaaliin etenivät siis Remix ja Vaasa sekä pronssista taistelivat Nurmo ja Nibacos.
Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 102:37Honkaniemi MiskaHägglund Hannes
1 - 110:34Mäenpää NikoMarttila Einari
1 - 211:28Kallio JoonaSeppänen Eemeli
2 - 227:41Korpela KonstaEi syöttäjää
3 - 228:56Korpela KonstaSaari Juho
4 - 232:59Mäenpää RoniSaari Juho
5 - 238:47Siltala LauriMäki-Tuuri Arttu
6 - 2 (tm)42:52Siltala LauriEi syöttäjää
7 - 2 (tm)44:15Mäenpää NikoEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
20:36Haataja Joonatan2 min
35:35Uusisalo Jimi2 min
Torjunnat:
Hankonen Aleksi : 14 torjuntaa
Saastamoinen Juuso: 23 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
7Mäki-Tuuri Arttu
Puolustaja
10Mäki-Saari Juuso
Puolustaja
16Ikola Riku
Hyökkääjä
28Mäenpää Roni
Hyökkääjä
29Klankki Jesper
Hyökkääjä
32Haukilehto Arttu
Hyökkääjä
37Vieri Tuukka
Puolustaja
43Siltala Lauri
Hyökkääjä
53Erkkilä Aleksi
Maalivahti
54Saari Juho
Hyökkääjä
56Korpela Konsta
Hyökkääjä
57Marttila Einari
Hyökkääjä
73Kangas Herman
Hyökkääjä
87Mäenpää Niko
Hyökkääjä
88Hankonen Aleksi
Maalivahti
-Hankonen Johanna
Joukkueenjohtaja
-Haukilehto Petri
Valmentaja
-Vieri Kimmo
Valmentaja