Aika: 15.11.2015 18.00
Paikka: Isokyrö Liikuntahalli
Sarja: D2- pojat Pohjanmaa

FBC Remix – KihU

Ennen ottelua tuloksia seuranneet huomasivat, että viimeisestä taistosta ei panosta puutu. KihU oli voittanut Dolphinsin ja puhtaalla pelillä siirtynyt sarjan piikkipaikalle. Joten parastaan pojat saivat kotiyleisölleen esittää. Lisätsemppiä pojat saivat kuullessaan, että edustusjoukkueen pelaajista Vaissalo ja Kangas olivat tulleet kannustamaan omanseuran junioreita. Pieni asia, mutta iso merkitys. Kiitos heille.

Vastustajan vaihtopenkin ollessa melko harvaan täytetty Remix lähti täysin kentällisin tasaisen tappavalla vauhdilla nakertamaan KihU:n peliä. Tunnustellen uutta vastustajaa molemmat joukkueet pääsivät hyvin kiinni peliin. Remix hienokseltaan painosti peliä ja ajassa 3.16 nähtiin avausosuma, kun Erkkilä maalista avasi Konstalle laitaan. Parilla hienolla harhautuksella Konsta oli nokatusten maalivahdin kanssa ja vuoren varmasti laittoi pallon takakulmaan. Tämän jälkeen peli pysyi hyvin Remixin hallinnassa ja pojat olivat kuunnelleet tarkasti ohjeet, eikä vaarallisia vetoja kohti Erkkilää kovinkaan montaa erään mahtunut. 8.44 kohdalla Tuukka toi pallon rauhassa ylös ja tarjoili hienon syötön Einarille, joka harhautti piruetillaan pakin ja vippasi pallon rystyllä yli maalivahdin vieden Remixin 2-0 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin keskialueen pallonmenetyksestä kihulainen pääsi vetämään maskista ja muutoin hyviä koppeja ottanut Erkkilä oli yllätetty ensimmäisen kerran. Erän lopussa Remix joutui vielä alivoimalle väärän vaihdon vuoksi, joka kestettiin hyvin ja tauolle onneksi päästiin johtoasemassa.

Toisen erän alkuun Remix tuli halukkaammin ja minuutin pelin jälkeen hyvää peliä pelannut Konsta kolisteli jo tolppia. Seuraavaksi Viljami jälleen luki peliä loistavasti ja katkaisi pystysyötön keskialueella. Palandermaisesti pujotellen Viljami kiersi pelaajan toisensa jälkeen ja rauhallinen tarkka laukaus löysi tiensä yläpesään. Erä jatkui hyvin tasaisena Remixin kuitenkin painostaessa ja pitäen kovaa tempoa yllä. Aleksi maalissa esitti varmoja torjuntoja estäen vastustajan yritykset. Vastapuolen puolustus oli helisemässä ja kova painostus alkoi tuottaa tulosta. Maalivahti sai venytettyä jalkansa jostain Nikon ensimmäisen laukauksen eteen. Seuraavassa tilanteessa Niko osui tolppaan. Kolmas kerta toden sanoo. Hätäisestä purusta Niko nappasi pallon ja sähäkällä ranteella takakulmaan lisäsi Remixin johtoa. Pian Remix pääsi pyörittämään ylivoimaa vastustajan pelattua palloa kädellä. Varsin upea suoritus nähtiinkin, kun Niko antoi hyvin liikkuneelle Einarille syötön maalin edustalle. Einari teki legendaarisen forehand-backhand-bumbumbum maalin. Vastine tähän kuitenkin annettiin nopeasti, kun pallo oli toistamiseen Erkkilän takana. Jälleen pahalla vedolla kaukaa ja maskin takaa. Ja pian seurasi toinen kavennusosuma. Puolustus pelasi tilanteen löysästi ja päästi kaverin ajamaan etukulmasta sisään. Kutkuttavassa 5-3 tilanteessa viimeiseen erään.

Erän alku remixiläisittäin jälleen vahvaa pelaamista. Joitain pelaajia hieman pelotti, kun vastustaja laittoi 186cm ja ainakin 80kg järkäleen kärkeen. Jotkut kysyivätkin: ”Eihän valmentaja saa pelata…?”. Ei saa ei, mutta tämä pelaaja oli oikean ikäinen, tosin valtavan kokoinen ikäisekseen. Seuraava maali olikin sitten tuttua tavaraa. Veljesduo Niko-Roni tutulla kuviolla tekivät yhden maalin lisää Remixin sarakkeeseen. KihU:n jalka alkoi painaa, joten Remix nopealla vaihtotaktiikalla ylläpiti liikettä, eikä päästänyt vastustajaa tekemään tuhojaan. Maaleja olisi voinut tulla useita, mutta maalivahti oli loistavalla pelipäällä ja aina jostain sai itsensä väännettyä pallo eteen. KihU sai hieman lisävirtaa kavennuksellaan ja lähti kuromaan Remixin karkumatkaa kiinni. Lopussa KihU otti aikalisän aikaan 42.35 vaihtaen maalivahdin kenttäpelaajaan. Remix vastasi tähän laittamalla tehomiehistön kentälle, joka teki ylivoiman tehottomaksi Erkkilän toimiessa viimeisenä lukkona torjuen ottelussa 21 kertaa. Tiukassa taistossa Remix oli vahvempi. Voiton ansiosta Remix nousi tasapisteisiin Kihu:n ja Dolphinsin kanssa, joten sarjan lopulliset sijoitukset menivät monimutkaisiksi. Tärkein kuitenkin oli, että pelit jatkuvat ylemmässä jatkosarjassa.