Aika: 24.1.2016 15.00
Paikka: Isokyrö Liikuntahalli
Sarja: D2- pojat Pohjanmaa

FBC Remix – Nibacos

Hyvän vireen siivittäminä Remix aloitti toisen ottelun vahvasti ja pelasi tarkkaa peliä. Vaikka Nibacos hienokseltaan painosti, niin vedot peitettiin hyvin. Omissa hyökkäyksissä Remix pommitti kokkolalaisten maalia urakalla, mutta pallo ei vain löytänyt oikeaa osoitetta. Syynä tähän oli huippuvireessä ollut maalivahti. Ja kun Remix ei onnistunut omista paikoistaan, niin Nibacos hyödynsi omat tilanteensa. Hieman löysän miesvartioinnin vuoksi ottelun avausosuma merkittiin vastustajalle. Sitten pojille tapahtui totaalinen oikosulku. Nibacos sai vaparin hyökkäysalueelta ja Remix päätti kipaista vaihtoon. Hankonen maalissa näki pelkkää sinistä ja välähdyksen valkoista, kun pallo oli toistamiseen verkossa. Päät painuksissa ja alavireisinä pojat marssivat vaihtopenkille. Ajatukset karkailivat ja pelaaminen näytti haluttomalta. Nibacos tarrasi vankalla otteella ohjaksista ja Remixin peli takkuili. Erän loppuun kokkolalaiset vielä onnekkaalla osumalla lisäsivät johtoaan, joten taukolukemista 0-3 jatkettiin.

Valmentajat tarjosivat hajusuolaa ja herättelivät pojat horroksesta. Toiseen erään päästiin hyvin mukaan ja avainpelaajat rauhoittelivat peliä. Puolustuksessa pelattiin tarkasti koko joukkueella ja vietiin vastustajalta tila pois rakentaa peliä. Kun erää oli pelattu vajaat neljä minuuttia, Lidman paineisti puolustusta ja Niko pääsi katkaisemaan vastustajan avauksen. Parhaalta paikalta Niko harvoin erehtyy. Ruoska sivalsi ja Niko huudatti kotiyleisöä. Parin minuutin kuluttua Remixille tarjoutui loistava paikka kavennukseen. Se sai vaparin maalin edustalta, jota Erkkilä asettui antamaan. Pieni siirto Viljamille, joka oli heti katsonut minne pallon laittaa – oikeaan yläkulmaan. Remix oli tullut otteluun mukaan ja herännyt taisteluun. Yleisön kannustaessa molempiin päihin syntyi tilanteita. Tolpat kilahtelivat ja maalivahdit ottivat roolia tehden loistavia torjuntoja. Katsomossa käytiin ihan omaa taistelua, kun molempien joukkueiden kannattajat hurrasivat omiaan.

Tunnelma hallissa oli käsin kosketeltavissa ja kihelmöivä. Kumpikin joukkue oli päättänyt, että tämä matsi viedään ja vääntö oli sen mukaista. Ja kun maaleja tosissaan yritetään, niin aina avautuu iskun paikkoja. Ajassa 36.22 Remix otti aikalisän päästessään ylivoimalle. Tämä ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaikka peli pyöri hyvin. Remix painosti peliä raivoisasti ja yleisö eli joka hetkessä mukana välillä kohahtaen, kun pallo oli lähellä mennä maaliin. Ajassa 42.24 hallin katto lopulta räjähti taivaantuuliin, kun keskialueen vaparista Viljami latasi viuhuvan vedon. Veto oli sen verran kova, että maalivahdin näppejä poltteli. Maskissa ollut Jeppe siirsi irtopallon kainalon alta maaliin ja toi Remixin tasoihin. Loppu erä oli Remixin hurjaa rymistelyä. Pojat pelasivat kuin hurmoksessa yleisön kannustaessa raivoisasti. Pelin suunta oli selvä ja yhtä maalia pelattiin. Voittomaali oli enemmän kuin lähellä, mutta summeri päätti ottelun ja päädyttiin pistejakoon 3-3. Erän torjunnat olivat Remix 7 – Nibacos 18. Nibacoksen maalivahti oli loistovireessä ja napsi uskomattomia koppeja, joskaan oma veskamme, Hankonen, ei ollut pekkaa pahempi. Hatun nosto kummallekin. Olihan trilleri -  jälleen kerran.