FBC Remix C2-pojat (2003) - SB Vaasa 04 (7 - 3)

Aika: 3.12.2017 12.00
Paikka: Kälviän Vapaa-ajantalo
Sarja: PC2-YJS

FBC Remix vs. SB Vaasa 04

Vaasan nuoriso-osasto aloitti ottelun kovalla paineistuksella ja saivat pojat haparoimaan. Tästä syntyikin heti ottelun avausosuma ennen kuin 30s. ehti kulua. Niko kuittasi pian alun hätäilyn ja terävällä vedollaan toi pelin tasoihin. Hetkeä myöhemmin Niko avasi karkuun ampaisseelle Konsta ”Usain Bolt”:lle, joka ujutti pallon ohi maalivahdin. Peli jatkui varsin tasaisena aina erän loppuun asti. Remix oli paremmalla jalalla liikkeellä ja sai luotua parhaat tilanteet. Vaasan paras tilanne syntyi puolittaisesta läpiajosta, jonka Mäki-Tuuri torppasi 2min arvoisesti. Alivoimalla pojat olivat jälleen vahvoja eikä takaiskuja syntynyt.

Toiseen erään Remix lähti terävämmin ja heti aloituksesta kilauteltiin jo tolppia. Pojat pitivät palloa hallussaan ja tällä kertaa Remixin ”juniori” osasto teki näyttävän osuman. Mitä isot edellä sitä pienet perässä – sanotaan. Roni heitti pitkän roikun, jota Vaasan puolustus ei saanut hallintaan. Sen sijaan laidasta juoksuun sännännyt Lauri sai pallon ja löi sen varmasti maaliin. Vaikka peliin oli tullut lisää vauhtia Remixin sitä hienokseltaan hallitessa, vaikutti se ehkä enemmän sählyltä kuin salibandyltä. Ratkaisevat syötöt ja purkupallot olivat hätäisiä. Terävyys ja valmius tilanteissa olivat kateissa. Näinpä vastustaja pääsi helposti kaventamaan, kun Remix karvaus peruutteli pitkälle omalle puolustusalueelle ja päästi kaverin vapaasti vetämään. Pojat kuittasivat tämän jälleen hetken kuluttua, kun Niko ja Roni tekivät esityön Konstan maaliin. Erän lopussa Vaasa pääsi vielä kokeilemaan vaparista, mutta Hankonen oli nyt hereillä ja torjui vedon. Tämän jälkeen Konsta osoitti nopeutensa ja teki kuin kunnia kierroksen vastustajan maalin takaa ja syötti Juholle keskiviivalle. Juhon sweeppaus oli upea, eikä maalivahdilla ollut mahdollisuuksia torjuntaan Erkkilän ollessa maskina.

Pojat lisäsivät vielä hieman tempoa ja peli alkoi näyttää siltä mitä sen pitäisikin olla. Juhon illan toinen osuma tuli samaan tapaan keskialueen kovana vetona, johon Niko antoi syötön. Remix pystyi pyörittämään peliä paremmin vastustajan yrittäessä kovalla karvauksella hakemaan kavennuksia. Remix oli kuitenkin liikkeessä vahvempi. Pian pojat pääsivät kokeilemaan ylivoimaansa, joka ei alkuun oikein lähtenyt toimimaan, mutta tuotti kuitenkin maalin hienon syöttelyn jälkeen. Nyt Juho levitti ensin Ronille laitaan, joka jatkoi pallon suoraan keskeltä esiin nousseelle Nikolle. Nikon kiertoveto oli hienoa katsottavaa. Jos Nikon veto oli hieno, niin ei vastustajan oma huonompi ollut. Bystedin veljekset juonivat hienon vaparin ja kova tarkka veto upposi pienestä raosta Hankosen kypärän ohi kahden tolpan kautta maaliin. Remix oli kuitenkin vahvasti johdolla ja valmentajat ohjeistivat poikia säästelemään paukkuja seuraavaan otteluun. Poikkeuksena tosin Konsta, jonka koneisto on ilmajäähdytteinen ja vaatii kovaa vauhtia pysyäkseen toiminnassa. Remix otti avausvoiton lukemin 7-3 ylemmässä jatkosarjassa.