NJ 04 - FBC Remix C2-pojat (2003) (2 - 6)

Aika: 6.1.2018 14.00
Paikka: Kokkola Hollihaka
Sarja: PC2-YJS

Nurmo 04 vs. Remix

Erä alkoi mukavasti ja näytti siltä, että hyvällä peruspelillä homma hoituu. Pariin otteeseen maalikehikko otti osumaa ja muutaman muunkin hyvän tilanteen pojat saivat luotua. Pian tarjoutuikin tilaisuus aloittaa maalinteko, sillä vastustaja laski pelaajansa väärin. Liikaa pelaajia kirmasi pallon perässä ja Remix pääsi ylivoimalle. Palloa siirreltiin hyvin ja Juho latasi muutaman hyvän pommin. Toisessa Einari ehätti jatkotilanteeseen nopeimmin ja kaikkien yllätykseksi pyöräytti pallon maalin kattoon. Myöhemmin totesi vain, ”Eikös Pete sanonu, että läheltä ylös?” Remix vaikutti hallitsevan peliä, mutta hieman hitaalla temmolla pojat rakensivat peliä, joten parhaat tilanteet jäivät vielä odottamaan. Vastapuoli pääsi tasoittamaan peliä, kun harmiton syöttö kimposi epäonnisesti puolustuksesta ohi Hankosen.

Tämän jälkeen Remixin peli oli kuin tervan juontia. Omasta päästä ei saatu peliä käyntiin sitten millään. Puolihuolimattomat roiskaisut päätyivät vastapuolen katkoihin ja nopeisiin vastahyökkäyksiin. Ratkaisijan viittaa halusi yksi ja toinen, eikä joukkuepeli toiminut. Erän ainokainen valopilkku tehtiin kuitenkin tyylikkäästi, kun Erkkilä haki laidasta tilaa ja tarjoili paikan Einarille. Vauhdilla keskeltä juossut Einari sivalsi pallon verkkoon. Loppu muistutti enemmän sählyä kuin salibandyä. Näin Nurmo pääsi peliin kiinni ja loi vaarallisempia paikkoja kuin Remix. Maalilla Hankonen piti pintansa, eikä päästänyt palloa ohitseen.

Jo toisen erän aikana valmennuskaksikko tuumi, että jotain nyt pitää tehdä. Muutoin kävisi huonosti. Näin kentällisiä muutettiin ja tiivisteltiin hieman, jotta saatiin peliin enemmän vauhtia ja syöttö rullaamaan. Toteutus oli toivotunlainen. Pallo liikkui nopeasti pelaajalta toiselle ja peliä rytmitettiin hienosti. Tiukan kulmaväännön jälkeen Konsta kurvaili maalin takaa syöttäen maalin edustalle, josta Niko sai suoraan täräyttää pallon pömpeliin. Seuraavaa maalia kehui jopa vastustajan valmennus, mikä oli Ronin ja Nikon yhteistyötä. Niko heitti nopean poikkikentän syötön loistavasti peliä lukeneelle Ronille, joka hiipi puolustuksen selustaan ja löi varmasti pallon tyhjiin. Vaasan kavennus tuli nopeasti. Pitkä avaus vilisti kolmen pelaajan läpi ja vihulainen oli Hankosen kanssa vastakkain. Etukulmaan jäi riittävä rako kainalon alle, josta pallo meni maaliin. Remix vastasi tähän yhtä nopeasti takomalla peräjälkeen kaksi maalia. Ensin Konsta aloituksen jälkeen laittoi pallon kohti maalia, jossa Niko yhden käden huitaisulla näpäytti rystyltä reikäkuulan verkkoihin. Heti perään Konsta niinikään aloituksen jälkeen pääsi ensin laukomaan ja seurasi oman vetonsa maalin taakse. Sieltä vahvasti vääntäen ja harhautellen hän ui etukulmasta maalille ja löi loppulukemat 2-6 tauluun.