SB Vaasa 04 - FBC Remix C2-pojat (2003) (1 - 9)

Aika: 13.1.2018 13.00
Paikka: Qmax Arena Nurmo
Sarja: PC2-YJS

SB Vaasa vs. FBC Remix

Remix otti ohjat käsiinsä heti alusta alkaen ja loi nopeasti muutamalla syötöllä makoisia maalipaikkoja. Vielä osumaa ei syntynyt, mutta vastustajan avaukset osuivat kerta toisensa jälkeen hyökkääjiimme. Tällaisesta päästiin vastahyökkäykseen. Niko antoi lyhyen syötön Konstalle, joka nasautti pallon terävästi etukulmaan. Vaasalle tarjoutui mahdollisuus tasoittaa peli, kun Remix sai kaikkien yllätykseksi väkivaltaisuudesta rangaistuksen. Remix nelikko puolusti hienosti, eikä ylivoima lähtenyt oikeastaan missään vaiheessa kunnolla käyntiin. Alivoimaisenakin Remix sai paremmat maalipaikat. Syötön katkon jälkeen Niko pääsi laidasta kohti maalivahtia ja vei palloa kuin Mika Kohonen MM-16 rankkarissa. Hieno vippaus osui kuitenkin tolppaan. Jäähyn jälkeen poikien D-osasto näytti omaa osaamistaan ja teki juuri niin kuin valmennus vain hetki ennen vaihtopenkillä ohjeisti. Hauki jr haki oik laidasta vetopaikan, jonne Roni tarjosi pallon poikkikentän syötöllään. Veto suuntautui maalin taakse ja kimposi laidasta maalin toiselle puolen, mistä Jeppe laittoi pallon verkkoon. Sama kaksikko jatkoi kentällä ja loi hyvän paineistuksen Vaasan pakeille. Karvaus tuotti tulosta ja Niko pääsi irtopalloon, kiepahtaen ympäri tylyttäen puolustusta. Vaasan aikalisä ei vaikuttanut poikien peliin vaan sama pyöritys jatkui ja Remix näytti kaapin paikan jopa tsemppihuudoissa. Väkkärästi hyörinyt Roni puikkelehti vaasalaisten pakkien puristuksesta irti ja pallo oli jälleen etukulmasta maalissa. Remixin ”pahaksi pojaksi” ristitty Mäki-Tuuri otti toisen 2minuuttisen ja Vaasa pääsi ylivoimalle. Tälläkin kertaa Remix oli vahvempi ja Nikolla oli uudelleen paikka tehdä maali, mutta maalivahti veti pidemmän korren. Mäki-Tuuri hyppäsi takaisin kentälle jäähyn loputtua. Samaan aikaan Konsta sai katkaistua Vaasan hyökkäyksen ja säntäsi laidasta karkuun. Mäki-Tuuri seurasi tilanteen hyvin ja sai Konstalta syötön maalille. Rystyvippaus helähti verkkoon, vaikka vastustaja roikkui kintereillä. Erän loppuun tulikin sitten melkoista farssia. Remix sai puolustusalueellaan karvattua pallon ja käänsi pelin hyökkäykseen. Erkkilä säntäsi kuljettamaan palloa samalla, kun vastustaja asetteli kapuloita rattaisiin. Mukkelis makkelis siinä mentiin ja pilli soi. Vaasalaispelaaja istahti suoraan jäähylle, koska tiesi mitä tuli tehtyä. Mutta, mutta... tuomari olikin päättänyt, että Erkkilä oli tässä syyllinen ja komensi hänet kampituksesta jäähylle. Monitaituri tuo Aleksi, kun pystyy kuljettamaan palloa ja samanaikaisesti kampittamaan vastustajan, joka juoksi Aleksin takana. Alivoima oli kuitenkin jälleen Remixin osaamista ja tauolle mentiin 0-5 tilanteessa.

Toiseen erään Vaasa pääsi jo paremmin pelivauhtiin mukaan. Heidän paras paikka tosin tuli Ronin harhasyötöstä, mutta Hankonen oli valppaana. Remixin syöttöpeli oli loistavassa vireessä. Mäki-Tuuri ja Konsta olivat lähellä tehdä kopion aiemmasta osumastaan, mutta jostain maalivahti sai kätensä eteen. Hieno tyylinäyte saatiin, kun Riku vapautti Einarin avopaikkaan, mutta veto osui ylärimaan. Pian Kiitokuljetus Korpela kiersi kenttää ja vastustajan maalia. Konsta syötti maalin takaa Tuukalle, jonka pinkki lapa lävähti paukuttaen etukulmasta pallon verkon perille. Remixillä oli useita tilanteita, joista lisäosumia olisi voinut tulla, mutta maalivahdin refleksit olivat kohdallaan. Erän lopulla niistäkään ei ollut apua, kun Juho vapaalyönnistä toimitti pallon maalille, jossa Erkkilä ja Einari olivat maskissa. Pallo jäi pelattavaksi ja Einari sai vain siirtää sen pömpeliin.

Viimeisessä erässä Remix jatkoi pyöritystä ja vastustajan jalka alkoi jo painaa. Nopeilla syötöillä pojat mankeloivat vaasalaisia pyörryksiin. Pallo teki isoimman työn ja syöttöpeli kulki. Maalipaikkoja oli jopa tuhlattavaksi asti. Vetoja sateli vasemmalta, oikealta, edestä ja takaa. Juho lisäsi parilla osumallaan Remixin maalisaraketta. Ensimmäisessä Mäki-Tuurin viivajättö antoi Juholle tilan laukoa. Pallo pomppi maalivahdin hyppysissä sen verran, että meni yläriman kautta maaliin. Juhon toinen osuma oli koko joukkueen hienoa yhteistyötä. Konsta hyöri kulmauksessa ja palautti pallon laidan kautta Tuukalle viivaan. Tuukka jatkoi ykkösellä maanuoliaisen Juholle, jonka tulinen laukaus viuhui toistamiseen. Erän lopulla Hankosen nollapeli rikkoutui pieneen kauneusvirheeseen, mutta lopputulos 1-9 ei jättänyt epäselväksi kuka peliä tällä kertaa vei.