Nibacos 04 - FBC Remix C2-pojat (2003) (9 - 9)

Aika: 4.2.2018 14.00
Paikka: Ritola-halli
Sarja: PC2-YJS

Nibacos04 vs. Remix

Remixin kova hyökkäystaktiikka petti heti kättelyssä, sillä kolmessa minuutissa pallo oli laitettu Remixin verkkoon kolmesti. Pojat olivat todella kohmeessa ja peli oli takkuista. Vastustaja tylytti kunnolla käyttäen Remixin heikon hetken hyödykseen. Pelin jälkeen tuomari kysyi valmentajilta, että jäätyikö pää tai sitten hermot on rautaa, kun aikalisää ei tässä kohtaa käytetty. Poikiin on syntynyt sen verran vahva luotto, ettei aikalisää tarvittu. Peliin päästiin kyllä paremmin mukaan, mutta omasta päästä ei tahdottu saada avattua peliä millään. Vastustaja tuli kuin yleinen syyttäjä kahdella karvaten ja paineisti pakkeja. Erän puolivälissä Remix käänsi pelin edukseen. Nikon yllättävä rystylyönti horjutti maalivahtia ja Jeppe pääsi ensimmäisenä irtopalloon näpäyttäen sen verkon perille. Pian perään Mäenpään tehokaksikko toi hienolla suorituksellaan Remixin maalin päähän. Niko vippasi pitkän roikun vastustajien mailojen yli laidalla viilettäneelle Ronille. Niko säntäsi keskelle perään ja sai pallon Ronilta takaisin. Rennolla mailan heilautuksella pallo löysi tiensä maaliin ArttuH:n ollessa maskimiehenä.

Toiseen erään Remix oli jo valmiimpi päästen vahvasti peliin mukaan. Mutta maalinedustalle jätetty pelaaja pääsi vapaasti ohjaamaan pallon ohi Hankosen ja Nibacos otti pari maalia eroa. Peli aaltoili päästä päähän kummankin puolustaessa vahvasti. Omalta alueelta vain ei edelleenkään päästy helposti hyökkäämään ja viisikkopelaaminen ontui. Puoliväli oli tässäkin erässä kulminaatiokohta. Nibacos lisäsi johtoaan parilla osumalla ja karkasi jo neljän maalin päähän. Poikien kasvoihin alkoi piirtyä tuskaisia ilmeitä.  Pinnan alle painuneena nyt oli jostain saatava tarrattua kiinni, että pysyttäisiin laineilla mukana.

Viimeinen erä oli tukkijätkien taistoa kosken kuohuissa. Nämä ”jätkät” olivat päättäneet, että tukit uitetaan perille asti. Roni ja Niko taituroivat vapaalyönnin sisään erän alkuun. Nibacos kuittasi tämän saman tien. Jonkin ajan kuluttua sulava liikkeinen Konsta lasketteli karikoista kiertäen maalin takaa ja antaen hyvän syötön maalin edustalle Laurille. Lauri pamautti reikäpallon varmasti verkkoihin. Lisää seurasi, kun Juuso toimitti pitkällä roikulla pallon maalilla tähyilleelle Jesperille. Jeppe ohjasi pallon tyylikkäästi verkkoon ja näin Remix oli tullut parin maalin päähän. Mutta Nibacoksen ykköstykki päästettiin kuin kunniakujaa astelemaan nokatusten Hankosen kanssa ja taas Remix painui pinnan alle kuin uppotukki. Mutta kokeneet koskenkävijät, Konsta ja Niko, näyttivät miten ”keksejä” käytetään. Nopean pallottelun jälkeen Niko rystyltä näpäytti pallon juuri oikean korkuisena maalivahdin jalan yli. Konsta sai hetken kuluttua Ronilta avaavan syötön ja uitti pallon varmoin ottein tarkasti oikeaan osoitteeseen. Remix oli näin noussut uudelleen tukin päälle ja matka jatkui tilanteessa 8-7. Mutta vielä kertaalleen Nibacos sai poikia horjutettua ja pudotettua veden varaan, kun maalinedustalta päästiin taas rokottamaan. Konsta ja Niko olivat päättäneet, että tällä retkellä yksikään tukkijätkä ei jää uppeluksiin. Niko oli jo itse tehdä maalin, mutta maalivahti oli tarkkana. Niko seurasi oman vetonsa ja sai toimitettua pallon uudelleen maalille, missä Konsta väkisin runnoi Remixin uudelleen maalin päähän. Nyt Remix valmennus käytti aikalisän. Vastustajaa oli hätyytetty ja Remix pääsi pitkältä takamatkalta hyvään iskuun. Laurin vahvasta paineistuksesta Nibacos pakki ei saanut avattua peliä vaan pallo ajautui hyvissä asemissa olleelle Nikolle. Pieni harhautus ja terävä ranne viuhui tarkasti etukulmasta sisään ja pojat olivat tulleet tasoihin.

Tällä kaudella nämä kaksi joukkuetta eivät löytäneet toisistaan eroja, sillä jokaisessa kohtaamisessa päädyttiin tasapeliin. Varsin vaihe- ja etenkin maalirikas ottelu nähtiin tälläkin kertaa. Pistejakoon päädyttiin 9-9 tuloksella. Kättelyssä valmentajatkin totesivat, ettei pojat tahdo millään saada ratkaistua paremmuuttaan.