SB Vaasa Oranssi - E2-pojat (2010-11) (8 - 4)

Aika: 25.10.2020
Paikka: Kokkola Hollihaka
Sarja: E2-pojat kilpa PM

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi koko joukkue jännitti päästäänkö pelaamaan ja jos päästään niin saako peleissä olla yleisöä. Lopulta Kokkolasta saapui kutsukirje, jossa toivotettiin joukkueet tervetulleiksi ja yleisöäkin sai tulla mukaan. Kutsussa kuitenkin toivottiin, että vanhempien ja kannustusjoukkojen määrä pysyisi mahdollisimman pienenä. Tästä syystä pakkasaamuna matkaan lähti osin kimppakyydein 15 pelaajaa, valmentajat sekä kourallinen vanhempia. Pelipaikalle saavuttaessa käytiin nopeasti heittämässä tavarat pukukoppiin ja lähdettiin lämmittelemään ulos. Sieltä joukkue palasi posket hehkuen ja täynnä pelitarmoa! Tätä on odotettu KAUAN!

Ensimmäisenä vastaan asettui SB Vaasa Oranssi. Maalivahdiksi oli vaihdettu ennakkoilmoituksesta poiketen Miika. Ensimmäiset minuutit Vaasa otti peliä haltuun ja hieman ehkä hallitsi peliä. Mutta niin vain Jesse K tuli ja teki hienon maalin ajassa 3:19. Ja tutusti Jessen maalin syöttäjänä Ville. Tästä taisi vastustaja hieman sisuuntua, koska seuraavaksi nähtiin melkoista tykitystä Remixin maalilla. Välillä kolisi tolpat, kun vastustajan vetoja sateli, mutta Miika maalilla otti hienoja koppeja ja puolustajat tekivät töitä maalinedustalla. Pyörityksen jälkeen Rasmus Korvola pääsi lähes vapaasti läpi ja laukoi kohti maalia. Harmillisesti veto meni ohi maalin ja pian peli kääntyi jälleen Remixin maalille. Miika venyi maalilla hienoihin suorituksiin! Peli käännettiin vastustajan päätyyn, jossa saatiin aikaan ihan kunnon hässäkkä. Hässäkän seurauksena Roopen syötöstä Rasmus Kosina laukoi Remixin jo kahden maalin johtoon! Samalla tavalla kuin edellisen maalin jälkeen vastustaja lisäsi kierroksia koneeseensa ja vain kymmenen sekuntia myöhemmin Vaasa nappasi yllätysvedolla lukemiksi 1-2. Tämän jälkeen tilanteita saatiin molempiin päihin ja ajassa 12:23 vastustaja iski tasoihin 2-2. Erän loppuun sai Jami muutaman upean vedon kohti maalia ja hetkellisesti Remix hallitsi peliä. Erätauolle mentiin kuitenkin tasalukemissa.

Toista erää oli ehtinyt kulua kymmenen sekuntia, kun Lauri J tarjoili hienon syötön Jesse K:lle, joka viimeisteli hienon maalin! Ja jälleen kerran Vaasa nappasi etumatkan kiinni tehden maalin ajassa 15:28. Vaasa jatkoi hienoa syöttelypeliään, mutta Wilmer sai hienon pallonriiston ja pääsi vetopaikkaan. Vedon jälkeen vastustaja käänsi nopeasti pelin Remixin maalille ja tulostakin syntyi; Vaasa siirtyi johtoon 4-3 ajassa 17:29. Seuraavan parin minuutin ajan tilanteita saatiin molempiin päätyihin, mutta vain vastustaja onnistui siirtyen 5-3 johtoon ajassa 19:12. Remix selvästi tsemppasi peliään ja sekä Topias että Rasmus Korvola pääsivät vetopaikkoihin, mutta vastustajan maalivahti nappasi ne kiinni. Vaasa alkoi jälleen hienoisesti hallita peliä ja vetoja sateli maalille. Ilmari uhrautui hienosti pallon eteen ottaen osumaa ilmeenkään värähtämättä. Hienoa heittäytymistä! Lisäksi puolustuksessa ahertanut Lauri K sai hienoja pallonriistoja ja pääsipä Rasmus Kosina melkein vapaasti kentän läpi maalille, mutta tulosta ei syntynyt. Sitä vastoin Vaasa laukoi tilanteeksi jo 6-3 pitkällisen maaliedustilanteen päätteeksi ajassa 29:23.

Kolmannen erän alkuun molemmat joukkueet saivat vaarallisia tilanteita ja maalivahdit tekivät hienoja torjuntoja. Sitten Remixin joukkueelle tuli hetkellinen ajatuskatko ja pelaajia oli liikaa kentällä yhtä aikaa. Jäähyä valittiin suorittamaan Wilmer ajassa 31:21. Joukkue pelasi hienosti peliuransa ensimmäistä alivoimaa! Vain minuutti jäähyn loputtua Rasmus Kosina laukoi hienosti mallille ja tästä syntyneestä jälkitilanteesta Jami laukoi maalin ajassa 34:30. Vain sekunteja pelin jatkumisen jälkeen tuomari vihelsi Villen rangaistusaitioon mailaan lyömisestä. Katsomo ei tietystikään ymmärtänyt laisinkaan, mistä nyt vihellettiin, mutta tuomarin sana on laki. Toisella alivoimalla vaasalaiset pääsivät pyörittämään peliä, mutta Remix sai peliä käännettyä vastustajan päätyyn, jossa Touko pääsi laukomaan maalia kohti, mutta vain hieman ohi maalista. Jäähyt eivät jääneet tähän; Vilho pinkaisi omassa päädyssä vastustajan perään ja palloa tavoitellessaan molemmat pelaajat kaatuivat (huomatkaa jälleen, että raportin kirjoittaja saattaa olla puolueellinen..). Tuomari näki tilanteen kuitenkin niin, että Vilho lähti rangaistusaitioon ja syyksi kirjattiin jatkuva väärä pelitapa. Nyt ei vaasalaiset jättäneet tilaisuutta käyttämättä vaan tekivät maalin ajassa 38:17. Maalin jälkeen molempien joukkueiden peli tuntui olevan hetkellisesti sekaisin. Väkisin Vaasa sai kuitenkin tilanteita Remixin maalille ja aivan erän loppuun viimeistelivät lukemiksi vielä 8-4. Vauhdikas peli täynnä tapahtumia ja tilanteita. Onnistumisia saatiin tappiosta huolimatta niin maalinteossa, syötöissä kuin myös pallonriistoissa. Miikalle kertyi maalilla torjuntoja yhteensä huikeat 36!