FBC Remixin junioreiden matkassa

19.01.2019

Junioreiden_matkassa_2018-2019JPG.JPG

NURMO, LAIHIA, NURMO, VAASAFBC

Remixin D2-ikäisiä (11-12 v.), heidän vanhempiaan ja huoltajiaan vietiin viikonloppuna. Joukkueeseen kuuluu 26 pellavapäätä, 5 valmentajaa ja joukkueenjohtaja. Jotta peliaikaa tulisi mahdollisimman paljonjoukkueen päävalmentajana tänä syksynä aloittanut Kim Takala päätti yhdessä muun joukkuejohdon kanssa jakaa ryhmän kahteen jokaiseen kauden aikana pelattavaan turnaukseen. Lisäksi lajille omistautuneiden poikien kehittymiselle haluttiin tarjota lisähaasteita. Heidät ilmoitettiin myös ikäkauttaan vanhempiin eli D1-poikien Pohjanmaan sarjaan.

- Tässä iässä pelit ovat ennen kaikkea harjoitustilanteita, tuloksella ei ole merkitystä, kertoo Kim ja jatkaa, peleissä kokeillaan erilaisia pelillisiä rakenteita ja pojat oppivat pelaamaan koko kentällä.

Ei koolla vaan taidolla

Lauantaina D1 Pohjanmaa -sarjan turnauksessa Nurmon Qmax-hallilla FBC Remix Mustat kohtasivat Jeppis FBC:n Pietarsaaresta. Maaliin asettui Lauri Hernesaho, joka syksyllä laitettiin maaliin pakin paikalta joukkueen luottomaalivahdin Akseli Koskisen jouduttua ottamaan huilitauko loukkaantumisen johdosta. Peli käynnistyi. Pelin neljännellä minuutilla Jaakko Pakka saa syötön maalin edustalle Elise Ylimäeltä, joka on saanut pikakutsun paikkaamaan miesvajetta. Pakka laukoo muutaman metrin päästä. Päin vastustajaa. Tästä lannistumatta hän saa pallon uudelleen lapaansa ja nyt erehtymättä tällää hienolla kääntölaukauksella kohti maalia. Peli on 1-0 ja katsomo hurraa.

Minuutin päästä Matias Korkiamäki pääsee vasemmasta laidasta kuljettamaan pallon maaliin. Hieman ennen erän päättymistä, ajassa 14.24, Pakka löytää Jani Vaismaan ja peli on 3-0. Pelin toinen ja kolmas erä kulkevat Remixin tahtiin. Maalin teon tunteesta pääsevät nauttimaan myös Joona Klankki, Frans Ylimäki ja Heidi Kontturi, joka Elisen tapaan on hälytetty avuksi. Mutta kuten joukkueen valmennusrinkiin kuuluva Jaakko Pienimäki, itsekin pakkina edustuksen riveissä pelaava, on viisaasti sanonut: On paljon helpompi voittaa peli, kun ei itse päästä maaleja. Pelissä puolustusvoittoisesti pelasivat Antti Jacklin, Konsta Haukilehto, Aleksi Laitila, Lauri Mäki-Reini ja Emil Lehtonen. Ihan jokaista maalia ei ehdi nähdä, eikä siten raportoida, sillä katsomossa on käynnissä mielenkiintoinen keskustelu poikien vaatteiden järjestyksessä pitämisestä. Peli Jeppistä vastaan päättyi 10-1.

Tasainen peli kehittää

Ilmajoen Salibandy on vastassa lauantain toisessa pelissä. Se on huomattavasti jännittävämpi. Isonkyrön kollit eivät anna senttiäkään periksi osin kahta päätä pidemmille vastustajilleen. Kun tasaisen alun jälkeen ISB viimeistee kaksi maalia minuutin sisään, Kim ottaa aikalisän. – Nyt vain täytyy olla rohkeampi pallon kanssa ja uskoa omaan pelitapaan, hän kertoo sanoneensa. Aikalisä tuottaa tulosta ja pojat pääsevät ennen ensimmäisen erän loppumista tasoihin. Toinen erä pelataan tasan kummankin maalatessa kerran. Kolmas erä aloitetaan tilanteesta 4-4. Erän aluksi Ilmajoki pääsee pelaamaan ylivoimalla ja käyttämään sen hyväkseen. Jaakko Pakka – Frans Ylimäki -kaksikko sallii tilanteen katsomon riemuksi kestää vain 10 sekuntia ja taas ollaan tasatilanteessa. 40 peliminuutilla Remix pääsee kokeilemaan omaa ylivoimaansa, mutta Ilmajoki selviää pyörityksestä puhtain maalein.
Viimeisellä peliminuutilla Fransin isosisko Elise päättää näyttää, miten pelataan loppuun asti. Remix voittaa 6-5.

FBC Remixin edustuksen pelissä pallopoikina

Lauantai-ilta vierähtää FBC Remixin edustuksen pelissä Laihialla. FBC Remixin juniorijoukkueet vastaavat vuorotellen edustuksen pelien järjestelyistä - kokoavat laidat ja järjestävät kahvion, katsomon, toimitsijat ja tuolit pelaajille. Pelinaikana juniorit toimivat pallopoikina kentän nurkissa. Edustus pelaa tiukan ja jännittävän pelin Himangan Palloa vastaan. Yleisön kannustus ei riitä siivittämään nuoria miehiä voittoon, vaan Hipa lähtee kotimatkalle pisteiden kera. Kotimatkalla autossa pohditaan syitä. Niitä ei löydy, mutta todetaan, että huomenna F1-pojilla on revanssin paikka Hipaa vastaan.

Uusi päivä, samat värit

Sunnuntaina seurattavia pelejä on neljä - Kaksi Nurmon liikuntahallilla livenä ja kaksi Vaasassa WhatsAppina. F1-pojat eivät toista esikuviensa tulosta, vaan kääntävät pisteet eduksensa. Voitto ei ole mikä tahansa, vaan ensimmäinen 1,5 vuoden häviöputken jälkeen. Riemu on sen mukainen. Vaasan toinen peli päättyy tiukan väännön jälkeen kokkolalaisen Nibacoksen voitonhuudatukseen. Nurmon liikuntahallilla pelataan D2 Pohjanmaa -sarjaa. Lauantain peleistä puuttuneet Vilho Palenius, Aapeli Siljander ja Aatu Rintamäki ovat takaisin miesvahvuudessa. Peli käynnistyy hyvin. Ensimmäisten seitsemän minuutin aikana Remix ottaa kolmen maalin karkumatkan Nurmon Jymy Thunderista. Ensimmäinen erä päättyy 1-3. Toisessa erässä pallo ei pysy Remixin poikien lavassa ja laukaukset menevät puolimetriä yli maalin. Ei siitä sen enempää. Pelistä saadaan kokemusta 12-3 numeroiden verran. Viikonlopun viimeinen peli alkaa kello 16. Tällä kertaa vastassa on taas Jeppis FBC – nyt vain ikäluokkaa nuoremmat kuin lauantaina. Tasaisessa pelissä maaleja tehdään vuorotellen kumpaankin päähän ja Remixin vesselit ovat taas elementissään. Rikkeiltäkään ei vältytä, vaan niitä tulee kaikkiaan viisi. Peli päättyyRemixin voittoon 5-7.

Kuva: Vasempana laitahyökkääjänä pelaava ylistarolainen Matias Korkiamäki tykkää, kun joukkueen keskiviikon harjoitukset ovat Kirmaushallissa.