D2- poikien ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Hollihaassa

21.12.2015

Kuukauden pelitauon jälkeen pojat pääsivät tositoimiin. Tästä alkaa pitkä rupeama kovia otteluita niin vanhoja tuttuja kuin uusia haastajia vastaan kolminkertaisessa jatkosarjassa. Hurjia maali-iloitteluja enää tuskin nähdään, sen verran tasaista vääntöä odotellaan. Sarja on tasainen ja joukkueiden erot ovat pieniä. Ensimmäisessä turnauksessa katsottiin, miten Nibacos oli kehittynyt.

Nibacos – FBC Remix

Kurjan kelin takia alkulämmittelyt jäivät kokolailla tekemättä, kun sisällä ei ollut tilaa ja vesiloska ulkona ei houkutellut. No onneksi menomatka bussissa oli sen verran antoisa, joten pojat pääsivät hyvään tunnelmaan. Joukkue oli kuitenkin puolikuntoinen, sillä puolustus sai kolhun olkäpäähän ja hyökkäys kärsi nuhaisuudesta. Sen verran nämä olivat aiheuttaneet valmentajalle päänvaivaa, että tukka oli lyhentynyt melkoisesti.
Itse ottelu käynnistyi hyvin ja Remix sai pelistä nopeasti otteen. Edellisen viikonlopun kovista peleistä oli jotain oppeja otettu. Peli oli kontrolloitua ja pallo kulki mukavasti. Vastustajalta saatiin parhaat vetopaikat peitettyä ja vedot päätyivät joko pakkeihin tai Erkkilän torjuntoihin. Erän ainokaisen teki kuitenkin kotijoukkue, joka tarkalla vedolla yllätti Aleksin. Loppuerä oli tasaista ja molemmilla oli omat paikkansa. Vielä ei ollut hätää.
Toiseen erään Nibacos tuli terävämpänä ja otti vuorostaan enemmän peliä haltuun. Vaikka Remix jalalla oli huomattavasti nopeampi vastustajaansa, ei maaleja saatu aikaiseksi. Olikohan vihulainen ryökäle törkännyt tulisia mausteita poikien eväisiin, sillä liikehdintä kentällä oli kuin tuli olisi ollut persauksissa. Pallo vain tahtoi jäädä vauhdista. Vielä kun vastustaja avasi keskustaan hyvällä syöttelyllään liian vaarallisia vetopaikkoja, niin ketään ei yllättänyt, että toinen erä meni puhtaasti 3-0 kotijoukkueelle.
Viimeisessä erässä peliä yritettiin paikkailla ja kursia omia vahvuuksia kasaan. Ajassa 31.51 Herman rikkoi kuparisen ja väkisin runnoi maalinedustalta pallon maaliin. Tästä Remix sai hieman lisävirtaa ja peli tuntui käynnistyvän. Mutta edelleen pallo poltti poikain lavassa ja vedot suuntautuivat joko reilusti yli tai suoraan maalivahtia päin. Maalitykkimme kyllä totesi että; ” on häjy lattia, kun ei vedot oikein lähde”. No syitä oli monia. Oman pään purut jäivät torsoiksi ja osuivat enemmän vastustajan lapaan kuin omille pelaajille. Muutoinkin syötöt ja liikkuminen oli hätäistä. Molemmat maalasivat vielä kertaalleen, joten pisteet jäivät kotikentälle luvuin 5-2. Vastustaja oli tänään pari metriä meitä edellä .

Nibacos 04 – FBC Remix

Myös E-poikien sarjaa tahkova Nibacos 04 osattiin odottaa hyvin syötteleväksi ja vaaralliseksi vastukseksi. Peli vanheni vain 22s, kun Remixin omat E-junnut juonivat avausosuman Ronin syöttäessä ja Jepen maalatessa. Neljän min jälkeen Niko lisäsi johtoa upealla vanhanaikaisella. Samaan tapaan kuin päivän toisessa ottelussa, peli alkoi hyvin ja vaikutti, että Remix vie ottelua mutta… Vastustaja teki pian kavennuksen vastustamattomalla vedolla. Erän lopulla Remixin ote alkoi lipsua ja nuoremmat kokkolalaiset tulivat hieman onnekkaalla osumalla ensin tasoihin ja seuraavassa vaihdossa jopa ohi. Kun oma peli takkusi ja kaverilla kulki, niin näin vain kävi. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin takaa-ajajina.
Vaikka valmentajat yrittivät rauhoitella omiaan ja antaa ohjeita miten peli otetaan takaisin Remixille, niin toinen erä alkoi yhtä sekavasti mihin ensimmäinen loppui. Purkupallot roiskittiin hätäisesti ja liikehdintä oli sinkoilua. Mailasta puristettiin taas kerran hieman liikaa. Ja niinpä vastustaja käytti sekamelskan hyväkseen ja Aleksin epäonneksi lirutti pallon jalan alta maaliin. Epätoivo hiipi vaihtopenkille – Näinkö tämä nyt taas menee? Puolivälin paikkeilla pelaajien silmäkulmiin alkoi syttyä paloa ja ilmeistä näki, että nyt saa riittää. Parissa minuutissa Niko nostatti joukkueen takaisin tasoihin parilla osumallaan. Ensin lämäten Hankosen vedon jälkeisen rebound- pallon sisään ja pian iskemällä tasoituksen Viljamin hyvästä esityöstä, viimeistellen näin hattutempun.  Viimeiseen erään lähdettiin kutkuttavasti tasatilanteesta 4-4
Nyt Remixillä oli iso vaihde silmässä ja vauhti oli sen mukainen. Heti erän alkuun jälleen kaksikko Jeppe-Roni veivät pojat johtoon. Omassa päässä puolustus hieman löysäili ja päästi vastustajan takaisin iholle. Mutta tässä ottelussa hirmuisilla tehoilla toiminut kentällinen taituroi Remixin takaisin kuskin paikalle Nikon vapauttaessa Ronin maalintekoon. Tämän jälkeen pojat eivät enää antaneet tuumaakaan periksi vaan pyörittelivät kovalla liikkeellä vastustajan pyörryksiin. Puolessatoista minuutissa Remix takoi neljä osumaa verkkoon. Jeppe sai osumallaan myös hatun päähänsä ja seuraavaksi Juho teki kaksi maalia, joista jälkimmäisessä läpiajon päätteeksi kynäili pallon rystyltä verkon perille. Illan upein osuma nähtiin, kun loistavan turnauksen pelannut Viljami näytti osaamistaan ja kylmän viileästi aina oman maalin takaa asti taituroi itsensä ohi vastustajien. Valmentajakaksikko katseli ihastellen, että nyt tulee näyttävä kynämaali. Mitä vielä! Taiteililjasielu Viljami kiepautti pallon yhdellä kädellä itsensä takaa laidalta maalille viilettäneelle Konstalle, joka iski loppulukemat 5-10 taululle.
Makea voitto syyskaudelle! Paluumatka meni rattoisasti lauleskellen ja iloiten. Nyt päästetään pojat ansaitulle joulutauolle ja lähdetään uusin kujein uuteen vuoteen.

Skimble

Rauhallista Joulua ja maalirikasta Uutta Vuotta toivottaa FBC Remix D-pojat!

12.09.2016D1-pojat JuniorCupiin Qmax-areenaan
04.04.2016Jatkosarjan viimeinen ja jännitystä täynnä ollut turnaus D-pojilta osui nappiin