D-Pojilla vaikea ilta Q-maxilla

09.01.2016

Joulutauko venyi pitkäksi, joka näkyi poikien pelissä. Kovatasoisessa sarjassa yhdessäkään pelissä ei enää voi uinuilla, sillä se kostautuu ankarasti. Lauantai-iltaan pitkälle venynyt turnaus oli Remixin kannalta murheellinen ja kotiin palattiin pari tappiota niskassa.

SB Vaasa Oranssi – FBC Remix

Pitkästä aikaa Remix sai vastaansa vaasalaisen joukkueen. Vastus tiedettiin varsin taitavaksi ja kovaksi joukkueeksi, mutta rohkeasti pojat lähtivät pelaamaan omaa peliään. Ottelu alkoi mukavasti, kun pojat pitivät Vaasan syöttelyn kurissa ja peli pysyi hyvin kontrollissa. Pahimmat hyökkäykset saatiin hienosti tarkalla puolustuksella blokattua. Ensimmäiset 10 min oli hyvinkin vauhdikasta peliä. Sitten kontrolli alkoi pettää ja ote lipsui. Näin vaasalaiset saivat aloittaa maalinteon. Parin minuutin kuluttua kaukolaukaus hieman helpohkosti luisuu Erkkilän käsistä sisään. Taisi Aleksi pyyhkäistä rasvat huulista hanskat kädessä. Erän loppu kuitenkin taisteltiin hyvin ja peli oli täysin auki.

Toinen erä oli likipitäin samankaltainen kuin ensimmäinen. Alussa jalka liikkui ja tilanteita sateli kummassakin päässä. Erkkilä maalissa napsii läjäpäin hienoja torjuntoja. Maltilla pojat pitivät viisikon tiiviinä, joten Vaasan vahva hyökkäys törmäsi Remixin muuriin. Hyvää taisteluhenkeä saatiin Oton vapauttaessa maalin edustalle hiipineen Miskan maalintekoon vapaalyönnin päätteeksi. Upea pyörähdys - kuin Kiira Korpi kaunoluistimilla. Vaasan vastaus tuli kuitenkin nopeasti niinikään vapaalyönnistä. Korkea maila lähellä maalia ja muurin asettelussa sohellettiin. Näin kaveri tylysti napautti pallon maaliin. Remix ei tästä lannistunut, sillä se kavensi taukolukemat 3-2. Nikon viuhuva laukaus kilahti tolpasta tolppaan ja jäi maaliviivalle pyörimään. Roni säntäsi tuulispäänä vedon perään sen verran sähäkästi, että Vaasan pakit jäivät telineisiin ja törkkäsi pallon viivan yli.

Vielä valettiin uskoa omiin ja lähdettiin ajamaan karkulaista kiinni. Pallo kuitenkin poltteli lavassa ja peliin tuli hätäilyä mukaan. Niinpä oman pään huonosta purusta taitava vaasalaishyökkääjä kiitti ja kumarsi lisäten johtoa yläkulmavedolla. Jonkin ajan kuluttua Vaasan vahva rynnistys tuotti jälleen tulosta ja hienon syöttelyn tuotoksena syntyi seuraava maali.  Remixille tarjoutui kuitenkin mahdollisuus tulla peliin vielä mukaan, kun vastustajan pelaaja ei muistanut, että salibandyssä ei saa painaa mailaa. Tätä momenttumia pojat eivät saaneet hyödynnettyä ja olipa lähellä, että pallo lurahtaa omaan maaliin. No kun ei ylivoimalla niin tasakentin sitten. Jäähy oli juuri päättynyt ja Juuso antoi loistavan passin Nikolle, jonka lämäri paukkui jälleen. Enempää osumia ei tullut, joten pisteet Vaasalaisille. Hurja oli pyöritys, mutta kiitettävästi pojat kyydissä pysyivät. Jotain pelistä kuitenkin kertoo se, että Erkkilälle maalissa kertyi liki 30 torjuntaa ja laukauksia toiseen päähän saatiin vain kymmenkunta. Tiukka peli ja pojilta hyvä vääntö vaikka 5-3 tappio tulikin.

FBC Remix - Nurmo Jymy

Seuraavaksi Remix kirjaimellisesti sai hyytävän kylmää kyytiä, jota vastaan yritettiin taistella. Nurmon ensimmäinen osuma syntyi nopeasti, minkä kaikki hallissa kyllä selvästi näkivät ja ääneenkin sen taisivat sanoa - potkumaali! Jollekin tuomari tämän lopulta myönsikin, mutta ei kuulemma kehdannut sitä viheltää. Lopputulokseen sinällään tämä ei onneksi vaikuttanut. Ensimmäisessä erässä Remix vielä toppahansikkain jaksoi uurastaa tasoitusosuman, joka syntyi Konstan hienosta yksilösuorituksesta. Mutta jokainenhan sen tietää, kun viima yltyy ja riuhtaisee nutut ja vantut mukaansa, niin pakkasella tulee kylmä ja kangistuminen. Näin kävi Remix poikain kätösille ja jaloille. Pariin otteeseen tarjoutui mahdollisuus ylivoimalla tehdä kavennuksia, mutta kun ei kulje niin ei kulje. Pipokin karkasi tuuleen ja tuiveeseen jäädyttäen lopullisesti poikien päät. Nurmon syöttely oli jäätävän tehokasta ja tuhoisaa. Oppitunti pelaamisesta saatiin, sillä Nurmon lumiaura totaalisesti jyräsi Remixin hankeen luvuin 2-9. onneksi kotijoukot pelastivat kohmeiset poikaset lämpöiseen huomaansa ja kiikuttivat heidät uupuneina keräämään voimia tuleviin koitoksiin.

Jotka muuten pelataankin sitten taas kotiluolassa, joten kaikki paikalle kannustamaan. Viimeksi kannustus oli sen verran mahtavaa ja pojat virittäytyivät kunnon fiiliksiin. Tunnustetaan siis oranssi-mustaa väriä!

12.09.2016D1-pojat JuniorCupiin Qmax-areenaan
04.04.2016Jatkosarjan viimeinen ja jännitystä täynnä ollut turnaus D-pojilta osui nappiin