D2-pojilla hieno kotiturnaus

24.01.2016

D2-pojilla mahtava kotiturnaus

D2 poikien kotiturnauksen saldo hieno; kaksi voittoa ja yksi tasapeli. KihU voitettiin lukemin 12-5, keskimmäinen peli Nibacosta vastaan olikin sitten yleisöllekin melkoista jännitystä kun 3-0 tilanteesta noustiin vielä tasoihin. Illan viimeisessä sai Nibacos04 tunnustaa oranssia väriä liputtavat junnumme paremmaksi lukemin 11-9.

Tunnelma oli katossa D-poikien Nibacoksen ja FBC Remixin pelissä. Hurjan takaa-ajon ja kannustuksen jälkeen FBC Remix tasoitti  loppulukemiksi 3-3

KihU – FBC Remix

Otteluun lähdettiin hieman muutetuin kentällisin, joka ottelun kuluessa näytti onnistuvan erinomaisesti. Remix aloitti ottelun heti terävästi ja loi useita paikkoja ensimmäisen minuutin aikana. Joka kentällinen painosti aggressiivisesti vastustajan puolustusta ja ajassa 1.12 Juhon hyvästä karvauksesta Konsta sai aukaista maalihanat. Toinen osuma seurasi pian, kun hienon syöttelyn päätteeksi Jeppe siirtää maalinedustalta pallon verkkoon. Koko erän Remix prässäsi aggressiivisesti ja puolusti todella kurinalaisesti pakottaen KihUn heittelemään roikkuja. Näistä tosin muutaman kavennusosuman myös saivat, kun Aleksi ei yksinkertaisesti vain nähnyt mistä pallo tulee. Mutta, kun paine kattilassa kasvaa, niin jostain se purkaantuu. Remixin vyörytys oli hurjaa eikä vastustaja mahtanut mitään. Kun Einari viimeisteli Juhon tolppalaukauksen, Mäki-Tuuri laukoi upeasti keskiviivalta ja Niko sivalsi 2s ennen taukovihellystä, niin Remix johti ottelua 5-2.

Toiseen erään Remix lisäsi kierroksia koneeseen ja jatkoi siitä mihin ensimmäisessä erässä jäi. Vastustaja murtui hyvin nopeasti kovan painostuksen alla ja kun syöttökuviot tänään toimi, niin jälki oli tuhoisaa. Ensin Herman tälläsi Haukilehdon syötöstä sydämensä kyllyydestä. Seuraavaksi maalivahti avasi suoraan Nikolle, joka kiitti ja laittoi verkot tötterölle. 10s tästä Juho näytti osaamistaan ja lisäsi johtoa hienolla yksilösuorituksella. Remix joutui tämän jälkeen alivoimalle, mutta uhrautuen teki vastustajan yritykset tehottomiksi. Purut onnistuivat mallikkaasti. Erän lopun Remix tyytyi hallitsemaan peliä ja kontrolloi tilanteet upeasti.

Kolmannessa erässä Remix jatkoi omaa peliään vahvasti ja itsevarmasti. Viisikko pysyi tiiviinä ja isompia virheitä ei tullut. Vaikka vastustaja sai muutaman maalin aikaiseksi, eivät pojat hätkähtäneet. Einari uurasti hyökkäysalueella ja riisti pallon vastustajalta vapauttaen Konstan maalintekoon. Seuraavaksi tupu-hupu-lupu näytti osaamistaan. Herman vei puolustajat hyvällä liikkeellä sivuun tehden Jepelle tilaa keskustaan. Hieno veto maskin takaa lisäsi lukemia jo 11-4. KihU sai vielä yhden maalin, sillä oman maalin edustalla hieman löysäiltiin. Ikään kuin kirsikaksi kakun päälle Juho sivalsi kauniisti kahden tolpan kautta pallon maaliin. Einari kärppänä vielä maaliviivalta varmisti, että siellä on ja pysyy. Kihniö hieman pyristeli lopussa, mutta Aleksi maalissa piti pintansa. Lopputulos 12-5

Jotain ottelusta kertoo se, että Erkkilälle torjuntoja kertyi 16, kun taas vastustajalle niitä tuli 39. Aleksin torjuntamäärään saattoi osin olla syynä sekin, että ennen ottelua pojat tekivät leikkimielisen kisan. Se kenellä on eniten mustelmia, on joukkueen kingi. Erätauoilla näitä hieman vertailtiinkin; ”katokaa, mulla on tossa ja tossa ja tossa mustelma”, ”oikeen pallonkuva reidessä, hehehe…”.  – pojat on poikia…

FBC Remix – Nibacos

Hyvän vireen siivittäminä Remix aloitti toisen ottelun vahvasti ja pelasi tarkkaa peliä. Vaikka Nibacos hienokseltaan painosti, niin vedot peitettiin hyvin. Omissa hyökkäyksissä Remix pommitti kokkolalaisten maalia urakalla, mutta pallo ei vain löytänyt oikeaa osoitetta. Syynä tähän oli huippuvireessä ollut maalivahti. Ja kun Remix ei onnistunut omista paikoistaan, niin Nibacos hyödynsi omat tilanteensa. Hieman löysän miesvartioinnin vuoksi ottelun avausosuma merkittiin vastustajalle. Sitten pojille tapahtui totaalinen oikosulku. Nibacos sai vaparin hyökkäysalueelta ja Remix päätti kipaista vaihtoon. Hankonen maalissa näki pelkkää sinistä ja välähdyksen valkoista, kun pallo oli toistamiseen verkossa. Päät painuksissa ja alavireisinä pojat marssivat vaihtopenkille. Ajatukset karkailivat ja pelaaminen näytti haluttomalta. Nibacos tarrasi vankalla otteella ohjaksista ja Remixin peli takkuili. Erän loppuun kokkolalaiset vielä onnekkaalla osumalla lisäsivät johtoaan, joten taukolukemista 0-3 jatkettiin.

Valmentajat tarjosivat hajusuolaa ja herättelivät pojat horroksesta. Toiseen erään päästiin hyvin mukaan ja avainpelaajat rauhoittelivat peliä. Puolustuksessa pelattiin tarkasti koko joukkueella ja vietiin vastustajalta tila pois rakentaa peliä. Kun erää oli pelattu vajaat neljä minuuttia, Lidman paineisti puolustusta ja Niko pääsi katkaisemaan vastustajan avauksen. Parhaalta paikalta Niko harvoin erehtyy. Ruoska sivalsi ja Niko huudatti kotiyleisöä. Parin minuutin kuluttua Remixille tarjoutui loistava paikka kavennukseen. Se sai vaparin maalin edustalta, jota Erkkilä asettui antamaan. Pieni siirto Viljamille, joka oli heti katsonut minne pallon laittaa – oikeaan yläkulmaan. Remix oli tullut otteluun mukaan ja herännyt taisteluun. Yleisön kannustaessa molempiin päihin syntyi tilanteita. Tolpat kilahtelivat ja maalivahdit ottivat roolia tehden loistavia torjuntoja. Katsomossa käytiin ihan omaa taistelua, kun molempien joukkueiden kannattajat hurrasivat omiaan.

Tunnelma hallissa oli käsin kosketeltavissa ja kihelmöivä. Kumpikin joukkue oli päättänyt, että tämä matsi viedään ja vääntö oli sen mukaista. Ja kun maaleja tosissaan yritetään, niin aina avautuu iskun paikkoja. Ajassa 36.22 Remix otti aikalisän päästessään ylivoimalle. Tämä ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaikka peli pyöri hyvin. Remix painosti peliä raivoisasti ja yleisö eli joka hetkessä mukana välillä kohahtaen, kun pallo oli lähellä mennä maaliin. Ajassa 42.24 hallin katto lopulta räjähti taivaantuuliin, kun keskialueen vaparista Viljami latasi viuhuvan vedon. Veto oli sen verran kova, että maalivahdin näppejä poltteli. Maskissa ollut Jeppe siirsi irtopallon kainalon alta maaliin ja toi Remixin tasoihin. Loppu erä oli Remixin hurjaa rymistelyä. Pojat pelasivat kuin hurmoksessa yleisön kannustaessa raivoisasti. Pelin suunta oli selvä ja yhtä maalia pelattiin. Voittomaali oli enemmän kuin lähellä, mutta summeri päätti ottelun ja päädyttiin pistejakoon 3-3. Erän torjunnat olivat Remix 7 – Nibacos 18. Nibacoksen maalivahti oli loistovireessä ja napsi uskomattomia koppeja, joskaan oma veskamme, Hankonen, ei ollut pekkaa pahempi. Hatun nosto kummallekin. Olihan trilleri -  jälleen kerran.

FBC Remix – Nibacos 04

Remixin päivän fiilis jatkui hyvänä illan viimeisessä ottelussa. Heti alkuun aloitettiin terävästi ja Niko oli lähellä tehdä avausosuman. Maalivahti oli tässä vielä etevämpi jaloillaan estäen läpiajon. Seuraavassa hyökkäyksessä Niko jo tiesi moken metkut ja narutti tyylikkäästi pallon kainalon alta sisään. Tämän jälkeen alkoikin sitten melkoinen vuoristorata. Puolustus ei ollut tarkkana ja oman maalin vartiointi petti ja vastustaja teki nopeasti pari maalia. Herman toi Remixin nopealla keskialueen vedolla tasoihin. Ja seuraavassa hyökkäyksessä hyvän karvauksen ansioista Juho pääsi lataamaan myös keskiviivalta Remixin 3-2 johtoon. 10 min kohdalla pojilla meni jälleen vaihdon ajoitus pieleen ja tilanne tasan 3-3. Ilmeisesti vastapuoli otti pojista mallia vaihdon ajoituksessa, sillä Remix lähti tauolle johdossa Ronin aseteltua pallon pisteelle ja syöttäen yksinään maalilla olleelle Nikolle.

Toinen erä ei mennyt ihan niin loisteliaasti. Merkkaus peli ontuu ja vapaaksi unohdettu vastustaja hassuttaa Aleksin. Parin minuutin kuluttua tuli lisää lunta tupaan, kun löysän pelaamisen vuoksi keskelle tarjottiin liikaa tilaa kävellä sisään kuin kunniakujaa. Taitavasti pelaten hyökkäys armotta rokotti tilanteeksi 4-5. Löytyy sitä taitoa Remixiltäkin. Juhon kaltainen snaiperi ei paljon tilaa tarvinnut. Sähäkkä kääntölaukaus tasoitti puntit. Pelin tempo kuitenkin laski ja liike pysähtyi. Vastustajalla taasen sekä jalka että syöttö kulki, niin jälleen oltiin maalin perässä. Pojille ei peli maistunut, joten Nibacos04 nakutti vielä yhden osuman. Remix joutui takaa-ajajaksi viimeiseen erään.

Kolmanteen erään Remix tiivisti ketjuja, joka tuotti nopeasti tulosta. Pelin tempo parani ja parin maalin ero kurottiin kiinni. Ensin Aleksi maalista avasi nopeasti Saulille laitaan, joka viileästi sivalti pallon takakulmaan. Sama kentällinen jatkoi ja sai kovalla karvauksella riistettyä pallon Remixille. Juhon taidokas piruetti ja rannelaukaus etukulmaan tasoitti pelin. Pojilla oli hirmuinen into päästä pelaamaan, minkä vuoksi kentälle viipotti kuudes pelaaja. Alivoima kestettiin hyvin ja tasakentällisin Remix alkoi hallita peliä. Remix tarvitsi vain pari minuuttia neljän maalin tekemiseen. Juho väkisin rymisteli maalille uittaen pallon maaliin, Herman tuikkasi maalinedustahässäkän päätteksi Ronin syötöstä ja seuraavassa vaihdossa latasi viuhuvan vedon verkon perille. Samanlainen härdelli hetkeä aiemmin ja Konstan ranneveto puhui karusti. Tämän jälkeen Remix yritti jäädyttää peliä ja pitää johtonsa tiiviillä puolustamisella. Pari merkkausvirhettä kuitenkin aiheuttivat sen, että Aleksi sai kaivaa pallon selkänsä takaa, vaikka tilanteissa hyvin mukana olikin. Pallon mentävä reikä löytyi jalkojen välistä. Tämän lähemmäs vastustajaa ei enää päästetty ja päivän toinen voitto oli tosiasia lukemin 11-9. Riemukas päivä remixiläisittäin. Tärkeitä pisteitä saalistettiin jatkoa ajatellen. Seuraavaksi taistelut jatkuvat Q-Maxilla.

12.09.2016D1-pojat JuniorCupiin Qmax-areenaan
04.04.2016Jatkosarjan viimeinen ja jännitystä täynnä ollut turnaus D-pojilta osui nappiin